Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rotu mākslinieki dižojas

Rotu mākslinieki dižojas
03.08.2011 07:03

Atslēgvārdi

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā visu augustu būs apskatāma gadskārtējā tautas lietišķās mākslas žanru izstāde “Metāls, rotas, dzintars”, kurā eksponēti metālkalumi: dažādu formu, izmēru un konstrukciju lielie svečturi, mazāki galda svečturi, griestu un sienas lampas, lukturi, kamīna piederumu komplekti, žogu kalumi, vārtu, durvju u. c. apkalumi, kā arī arheoloģiskās, etnogrāfiskās un mūsdienu rotas no metāla.

Dzintara rotu ekspozīciju veidos galvenokārt Liepājas tautas lietišķās mākslas studiju meistaru darbi, jo “Dzintara”, “Zītars” un “Kursas” meistari palikuši gandrīz vienīgie Latvijā, kas turpina strādāt ar saules akmeni.

“Mūsdienās gan rotu darināšanā, gan metālkalumos vērojamas divas galvenās tendences – meistari pēta un atdarina jau iepriekš radīto vai arī veido jaunas interpretācijas, savos meklējumos balstoties etnogrāfijā, tradīcijās un Eiropas mākslas stilos,” stāsta Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra speciālisti, kas iekārtojuši ekspozīciju. To papildinās arī krāsaini, dažādu faktūru un materiālu austi grīdas celiņi, starp kuriem būs arī vairāku studiju “Liepava” un “Kursa” dalībnieču austie darbi.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz