Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rozes māksliniekiem rāda raksturu

Rozes māksliniekiem rāda raksturu
Foto: Andris Gertsons
29.07.2017 16:28

kurzemes vārds

Atslēgvārdi

Šodien pilsētas centrā, Rožu laukumā, notiek Liepājas mākslinieku biedrības ”Mākslas kolēģi” rīkotā zibakcija. Vairāku stundu garumā astoņi mākslinieki glezno rozes.

Biedrības vadītāja Ilze Eniņa stāsta, ka pilsētas vidū rozes tagad ir pašā plaukumā un smaržās: ”Ko vēl labāku var vēlēties! Un mums ir satikšanās vieta Latviešu biedrības namā, šeit garām staigājam, tāpēc izvēlējāmies šo vietu.” Pati Ilze ziedus gleznojot reti, rožu atveidošana ir kas jauns. ”Rozes ne visai padodas gleznošanai. Viņām ir savs raksturs. Iznāk pujene vai kaut kas tāds, bet ne roze,” smejas gleznotāja.

Līgai Hartmanei šis ir pirmais pasākums, kad kolēģi sanāk kopā pagleznot. ”Ir nedaudz dīvaini iziet ārpus telpām, bet šobrīd saprotu, ka tas ir vajadzīgs. Studiju laikā ir gleznots plenēros, pēc tam ne, tāpēc šī ir burvīga iespēja iznākt laukā. Es te cīnos ar sevi. Mājās, gleznojot ziedus, nepūš vējš un nemainās saule. Man te izraudzīta viena roze pašā priekšā, bet viņa man vēl ir jāsaprot,” skaidro Līga.

Savukārt Ineta Ķergalve cenšoties rozes atveidot attālināti no reālisma. ”Iztēle palīdz izveidot tēlu. Jo reālāk ir, jo mazāk vietas skatītāja iztēlei. ”Šī glezna man būs tuvāk sapņotam un tālāk no reālā. Bet īsto rožu klātbūtne ir svarīga, jo jūtu smaržu un vēja pūsmu, tas ēteriskums iedvesmo,” atklāj Ineta.

I.Eniņa spriež, ka šādas zibakcijas varētu kļūt par tradīciju, jo Rožu laukumā ir ko gleznot arī citos gadalaikos. Nākamo plenēru biedrība ”Mākslas kolēģi” rīkos 12. augustā Svētā Jēkaba katedrālē. Pēc tam baznīcas tornī būs skatāma plenēra izstāde. 

Biedrībā darbojas 22 mākslinieki, nākamgad tā svinēs 5. dzimšanas dienu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz