Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rudens godināšana tautiskā stilā

Rudens godināšana tautiskā stilā
01.10.2009 07:01

Atslēgvārdi

Miķeļdienas noskaņas šonedēļ valdīja folkloras centrā “Namīns”, kur folkloras kopa “Atštaukas” aicināja liepājniekus atcerēties gadatirgus patieso būtību un godināja tos, kas vasarā rūpējās, lai pilsēta būtu ziedošāka.

“Atštauku” vadītāja Ināra Kalnarāja norādīja, ka Miķeļdienas gadatirgus tradīcijas daudz vairāk saistītas ar pašu darbošanos, savāktās ražas noglabāšanu apcirkņos, satikšanos un kopīgu dziedāšanu un dejošanu, nevis ar tirgošanos, kas pamazām vien izvirzījusies priekšplānā. “Namīnā” netrūka ne dziesmu, ne deju. Bija arī joki un umurkumurs, bet laucinieki no Rucavas, Bārtas un Otaņķiem bija atveduši savus padomus, kā kāpostus skābēt, zirņu pikas pagatavot un kartupeļus gardi apēst. Bija iespēja arī praktiski darboties pašiem, jo “Liepzara” floristes ierādīja, kā rudens ziedus pārvērst skaistos pušķos. Arī tirgošanās tomēr notika, jo izsolē varēja nopirkt gan sīpolus gan krāsainus ķirbjus.

Sarīkojumā “Atštaukas” pateicās arī tiem liepājniekiem, kas atsaucās aicinājumam šovasar pilsētu darīt košāku, izrotājot ziediem savus balkonus un pagalmus. Starp čaklajiem bija Biruta Brensone, Mirdza Žilinska, Guna Kupše, Inese Stepko, Lilija un Leons Lipski, Dzidra Dalāne, Biruta Gizāne, Rasma Kalnīte un citi liepājnieki, kas savam un citu priekam audzē ziedus. Paldies tika arī atštaukai Dacei Lūķei, kura ir vienīgā no dziedošajām aktrisēm, kas aprūpē nevis dārzu, bet tieši balkonu, uz kura ir vieta gan tomātiem un garšaugiem, gan krāšņām pelargonijām.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

 

Floristes no “Liepzara” ikvienam interesentam ierādīja, kā pagatavot krāšņu rudens ziedu pušķi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz