Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākas skatītāju balsojums par “Spēlmaņu nakts” nominācijām

Sākas skatītāju balsojums par “Spēlmaņu nakts” nominācijām
07.10.2010 14:19

Atslēgvārdi

Šodien sākas skatītāju balsojums par savu simpātiju trīs galvenajās “Spēlmaņu nakts” nominācijās – gada dramatiskā teātra izrāde, gada aktieris un gada aktrise, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

Pasākuma rīkotāji sagaida, ka balsojumā piedalīsies vismaz 10 000 skatītāju.

Uz gada dramatiskā teātra izrādes godu pretendē Germana Grekova “Hanana” iestudējums Liepājas teātrī, ko iestudējis Dž. Dž. Džilindžers, Nikolaja Gogoļa “Mirušās dvēseles” iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors Kirils Serebreņņikovs, “Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās” Valmieras Drāmas teātrī, režisors Viesturs Meikšāns, un “Ziedonis un Visums” Jaunajā Rīgas teātrī, režisors Alvis Hermanis.

Par gada režisora balvu cīnās Dž.Dž Džilindžers, Alvis Hermanis, Viesturs Meikšāns, Indra Roga un Kirils Serebreņņikovs.

Uz gada aktrises balvu pretendē Daiga Kažociņa par Katrīnas lomu Deivida Oberna lugā “Pierādījums”, Inese Kučinska par Ausmas Hananas lomu iestudējumā “Hanana”, Dita Lūriņa par Antonijas lomu Rūdolfa Blaumaņa “Skroderdienas Silmačos”, Elīna Vāne par Elizabetes lomu Fridriha Šillera lugā “Marija Stjuarte” un Guna Zariņa par Sofijas lomu izrādē “Jāņonkulis”.

Pretendenti uz gada aktiera balvu ir Andris Keišs ar Astrova lomu izrādē “Jāņonkulis”, Normunds Laizāns ar Reja lomu Deivida Harovera “Melnais strazds”, Tālivaldis Lasmanis ar Krišjāņa lomu Alvja Lapiņa “Eldorado” un Sandro lomu Otari Bagaturijas “Karalis Līrs nabagmājā”, Voldemārs Šoriņš ar Voldemāra lomu Ursa Vidmera “Topdogi” un trimdas Kārļa Ulmaņa lomu Zigmāra Liepiņa un Kaspara Dimitera “Vadonis” un Kaspars Znotiņš ar Ziedoņa lomu izrādē “Ziedonis un Visums”.

Balsot par savu favorītu skatītāji līdz 20.novembrim varēs visos profesionālajos teātros, Latvijas Nacionālajā operā, kā arī “Teātra observatorijā”, “Dirty Deal” teātrī un Ģertrūdes ielas teātrī. Balsot var arī visās bankas “Nordea” filiālēs, kā arī mājas lapā “www.spelmanunakts.lv”.

Balsojot teātros, visas anketas piedalās loterijā, kuras balvu fonds ir 100 biļetes uz dažādām Latvijas teātru izrādēm.

“Spēlmaņu nakts 2009/2010” noslēguma ceremonija norisināsies 23.novembra vakarā Dailes teātrī un tās veidotāji ir Gundars un Jurate Silakaktiņi, bet vadītājs – aktieris Jānis Skutelis. Šī gada tematika ir tādas teātra dzīves neiztrūkstošas sastāvdaļas kā mistika, maģija, rituāli.

Latvijas Teātru darbinieku savienības priekšsēdētāja Šiliņa-Gaismiņa atgādina, ka ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naglu, tas nozīmē jaunu lomu – jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt. Uz skatuves atrastā nagla jebkuram atradējam nes laimi. Tā noteikti jāsaglabā kā talismans, kas piesaista un simbolizē veiksmi it visā. Teātris ir radies no rituāla un vēl joprojām tāds ir – sanāk kopā aktieri un režisors, saliek kopā labākās idejas, gaišākās domas un tic, ka izdosies.

“Spēlmaņu nakts” balva ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā balva – skatuves nagla.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz