Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sāks remontēt un iekārtot citu Amatnieku māju

Sāks remontēt un iekārtot citu Amatnieku māju
24.02.2011 07:02

Atslēgvārdi

Tautas mākslas biedrības “Saiva” amatnieki sāk jau iejusties saimnieku lomā savā jaunajā mītnē – Dārza ielā 4/8. Bijusī zemessargu māja ir diezgan labi saglabāta. “Vajadzēs kosmētisko remontu – gribam, lai līdz Līvas tirgum maijā māju jau varētu atvērt apmeklētājiem,” sacīja biedrības vadītāja Ira Cīrule.

Vēl decembrī šeit mitinājušies iepriekšējie saimnieki, bet amatnieki tobrīd bijuši spiesti atstāt veco namiņu Kungu ielā 26 – valsts īpašumā īre bija kļuvusi pārāk dārga, bez tam ēkai rīko izsoli. Amatniekiem tik daudz naudas, lai to nopirktu, nebija. Tikmēr pāris simt metru attālumā tukšo īpašumu Dārza ielā 4/8 valsts atdevusi pašvaldībai, savukārt Liepājas dome pagājušajā nedēļā nolēma ieguvumu nodot lietošanā biedrībai “Saiva” (divstāvu ēku), Būvvaldei (noliktavu pilsētas rotu glabāšanai) un Kultūras pārvaldei (garāžu mašīnas glabāšanai).

Tagad amatnieku rīcībā ir gandrīz 900 kvadrātmetri telpu, tostarp ļoti daudz grūti izmantojamu šauru gaiteņu, būceņu un pat būrītis ar uzrakstu “Ieroču glabātava”. Tagad šeit iekārtosies ādas, dzintara apstrādātāji, tekstilmākslinieki, audēji, iespējams, vēl citi meistari. Esot daudz ideju par to, kas te varētu notikt – esot doma ierīkot tautastērpu ekspozīciju, izstāžu telpu, mācību klasi, stāstīja I. Cīrule. Amatniekiem ir arī veclaiku veļas rullis, kuru paredz sakārtot, lietot un arī apmeklētājiem rādīt, kā tas darbojas. Remontēt nākamās darbnīcas meistari gatavojas par saviem līdzekļiem, jo citu nav.

Kaimiņos nākamajam Amatnieku namam ir vēl pāris pašvaldības īpašumu, kurus pilsētai atdevusi valsts – ēkas Dārza ielā 7 un Dārza ielā 10, kuras agrāk izmantojusi policija, bet tagad tās ir ļoti bēdīgā izskatā. Pašvaldībai nav ideju, ko ar tām darīt, un uztur tās “iespēju robežās”, teica domes Nekustamā īpašuma pārvaldes vadītājs Māris Egmanis. Pagaidām aizmūrēta daļa logu, cīnoties ar vandalismu, šogad mūrēs ciet vēl citus. No valsts piešķirtajiem līdzekļiem plānots salabot jumtu ēkai Dārza ielā 10, jumtam pašlaik top projekts, teica M. Egmanis.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

No nākamā Amatnieku nama vēl nedaudz dveš cariskās Krievijas militārisma aura, bet gan jau amatnieki pratīs mājā iepūst mākslas garu.


Audējas Lienes Šiles (attēlā) stelles vēl apsegtas – vispirms nākamā darbnīca būs jāizremontē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz