Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sanktpēterburgā atklāta Liepājas fotostudijas “Fotast” izstāde

No 21.oktobra līdz 7.novembrim Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas ”Fotast” fotogrāfiju izstāde “Iepazīstieties – Liepāja!” skatāma Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, vēsta kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Sanktpēterburgā atklāta Liepājas fotostudijas “Fotast” izstāde
Foto: Publicitātes
21.10.2021 16:37

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Vakar Sanktpēterburgas ”Grāmatas un grafikas centra” izstāžu zālē tika atklāta fotoizstāde ”Iepazīstieties – Liepāja!”, kurā apskatāmi fotostudijas ”Fotast” fotogrāfu darbi.

Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, ar videotilta palīdzību izstādes atklāšanā piedalījās arī Liepājas pārstāvji. Atklāšanas pasākumā klātesošos un liepājniekus uzrunāja Latvijas Republikas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Kristaps Brusbārdis, ”Grāmatu un grafikas centrs” vadītājs, Krievijas Mākslinieku savienības loceklis, fotomākslinieks Aleksandrs Strokins un Sanktpēterburgā dzīvojošā liepājniece, arhitekte, dizainere, mūziķe Ilona Lanka.

Savukārt, no Liepājas puses apsveikuma vārdus teica Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, Tautas fotostudijas vadītāja Iveta Herbsta un projekta vadītāja Daiga Kirhnere.Atklāšanas pasākums noritēja sirsnīgā atmosfērā un cerībā, ka jau nākamajā gadā izdosies satikties klātienē.

”Latvijas rudens” kļuvis par tradicionālu izstādi ”Grāmatu un grafikas centrā” Sanktpēterburgā. Gadu gaitā, sadarbībā ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu, Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas un Krievijas māksliniekiem, realizēti vairāki projekti, lai iepazīstinātu ar Ziemeļeiropas pilsētām, to vidū jau notikušas izstādes, kas veltītas Rīgai un Ventspilij.

Šoruden ar savu pilsētu iepazīstina Liepājas fotogrāfi – Agris Klestrovs, Adrians Peze, Elizabete Borodina, Edgars Pohevičs, Ēriks Zirks, Gunārs Kopštāls, Ilga Lasmane, Ilona Gabaliņa-Kila, Irina Tīre, Iveta Herbsta, Jānis Dreimanis, Laila Dūna, Liāna Palma, Ludmila Šmite, Madara Kronberga, Normunds Kaprano, Pēteris Jaunzems, Raitis Karlsons, Valentīns, Vineta Jaunzeme un Ziedonis Safronovs.

Tautas foto entuziasti iemūžinājuši pilsētu dažādos gadalaikos tā, lai izstādes apmeklētāji varētu sajust īpašo Liepājas šarmu, kontrastus un iemīlēties tajā.

Fotogrāfijās var redzēt gan majestātiskas arhitektūras kadrus ar vēsturiskām 19. gadsimta koka ēkām un jūgendstila laikmeta akmens ēkas, gan jūru un piejūras dabas skaistumu, gan daudzas citas pievilcīgas vietas un lietas. Izstādē skan latviešu tautasdziesmas un mūsdienu komponistu skaņdarbi.

Ekspozīciju papildina prezentācijas, video un informācijas materiāli, kas tapuši sadarbībā ar Liepājas Tūrisma informācijas biroju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz