Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Sārtais ziediņš” gatavojas uzplaukt

“Sārtais ziediņš” gatavojas uzplaukt
05.05.2009 07:04

Atslēgvārdi

Kāda koncertstāsta “Sārtais ziediņš” dalībniece vēl tikai domā, kā baltās kurpītes pārkrāsot brūnas, lai pieskaņotu kleitiņai. Cita prasa padomu skolotājai, kā labāk piestiprināt matiem no puķītēm veidoto rotu. Bariņš mazu balerīnu atkārto deju soļus. Tā tas bija pagājušajā piektdienā iestudējuma ģenerālmēģinājumā.

Bet šopiektdien, kad paredzēta pirmizrāde, viss būs kārtībā, un skatītāji varēs baudīt burvīgus priekšnesumus. 

…Laižot pasaulē trešo meitiņu, sieviete mirst. Bet viņas vīrs, tirgotājs, braukā pa pasauli un mājās pie atvasītēm iegriežas reti. Līdz ar to visas trīs meitas kā tādi savvaļas ziediņi aug bez vecāku mīlestības, atbalsta un padoma. Šie trūkumi rada atbalsi māsu turpmākajā dzīvē un raksturā. Vecākā meita nevar nodibināt ģimeni, vidējā ir kā indīga čūska, bet jaunākā – pārāk nopietna savam vecumam.   

Tas ir īss sižeta izklāsts no Mātes dienai veltītā koncertstāsta “Sārtais ziediņš”, kas uzziedēs Liepājas Latviešu biedrības namā 8. un 29. maijā. Vokālā pedagoģe Irēna Karpa, kas ir sarīkojuma idejas autore un īstenotāja, sižetu aizguvusi no krievu pasakas. Bet necik tālu no mūsdienu skaudrās realitātes jau tas nav – tagad ir daudz bērnu, kuru vecāki devušies uz ārzemēm pelnīt iztiku un kuri viņus atstājuši augam savā vaļā.

I. Karpa stāsta, ka izrādē izmantotas dažādu autoru, piemēram, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Laura Reinika un Austras Pumpures dziesmas. Lomās iejutīsies ap simt dalībnieku vecumā no 3 līdz 45 gadiem. Arī daudzos konkursos godalgotā I. Karpas audzēkne Marija Konopļova. “Es būšu vidējā māsa, kura ir bezkaunīga un indīga kā čūska,” pastāsta jaunā dziedātāja. Marija atzīst, ka šī loma viņai neesot viegla, jo meitenes tēls esot pilnīgi pretējs pašas būtībai. Taču viņa ir gatava visas grūtības pārvarēt, jo patīkot būt uz skatuves.

Koncertuzvedumā 50 cilvēku starpā redzēsim arī Liepājas Baleta un deju studijas audzēkņus. Studijas vadītāja Ingrīda Lūre priecājas, ka viņai ar Karpas vokālo studiju izveidojusies ilgstoša un ļoti veiksmīga sadarbība. Šoreiz uzvedumā piedalīsies arī pieaugušie – sievietes ar vēderdejām un karstasinīgu čigānu deju. “Šie lielkoncerti ir kā atskaites punkts mūsu darbībai, tāpēc visu gadu tam cītīgi gatavojamies. Pašlaik mūsos ir liela pacilātība,” saka I. Lūre, kuru arī redzēsim dejotāju rindās. Dejas pedagoģe ir gandarīta, ka Liepājā iestudēts šāds koncertstāsts un bērniem ir vēl viena iespēja sevi parādīt un sadraudzēties ar citiem talantīgiem cilvēkiem, piemēram, no popgrupas “Jūras bērni”, Grobiņas sieviešu ansambļa un Grobiņas bērnu popgrupas, kā arī Terēzes Škenderes deju grupas, kas arī piedalās uzvedumā. Ar aktiermeistarības padomiem lielajiem un mazajiem dalībniekiem palīdzējusi aktrise Ilga Martinsone.

Irēna Karpa vēl priecājas, ka šogad finansiāli koncertuzvedumu atbalstījusi Liepājas pašvaldība. Vienīgi viņu skumdina tas, ka par koncertuzvedumu ar mūsdienās aktuālu tematiku maz interesējas Liepājas skolas. Taču par šo un pērnā gada uzvedumu ieinteresējies kāds Rīgas producents, un, iespējams, šie muzikālie projekti tiks nodoti vērtējumam arī rīdziniekiem.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Koncertstāstā varēs redzēt ne tikai dažāda stila dejas, bet arī skaistus tērpus, par kuriem parūpējušies dalībnieki paši.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz