Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Seniori dejos starptautiskā festivālā

Seniori dejos starptautiskā festivālā
Foto: Ruslans Šuļga
28.04.2017 07:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Maijā Liepājā notiks starptautisks senioru deju festivāls. Kad pērn Liepājā dāmas sāka šo dejas veidu apgūt, pasniedzēja Laimdota Andersone pauda apņemšanos jau pēc gada šādu festivālu šeit sarīkot – nu tas ir piepildījies.

18. maijā pulksten 18 Rožu laukumā būs starptautiskā senioru deju festivāla “Dejo ar jūru un vēju” ieskaņas koncerts. Tajā piedalīsies deju kopas no Igaunijas un Liepājas. Liepāju pārstāvēs pensionāru dienas centra “Rietumvējš” un Latviešu biedrības nama deju grupa – informē dienas centra vadītāja Astrīda Vērdiņa.

19. maijā pulksten 16 Latviešu biedrības namā būs galvenais koncerts. Tajā piedalīsies pavisam 18 kolektīvi no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Bez liepājniekiem Latviju pārstāvēs arī kopas no Rīgas, Skrīveriem, Ogres, Ventspils, Siguldas, Babītes, Lutriņiem, Jūrmalas, Ikšķiles un Rēzeknes.

Muzikālo pauzi starp dejām piedziedās Maija Kalniņa. Koncertu vadīs festivāla programmas autore, Vācijas Senioru deju asociācijas sertificēta pasniedzēja L. Andersone. Bet pēc kolektīvu apbalvošanas būs dalībnieku atpūtas vakars, kurā muzicēs Valdis Aivars. Liepājā šāds festivāls notiek pirmoreiz. Koncertu apmeklējums visiem interesentiem ir bez maksas. Festivāla norisi atbalsta Liepājas pašvaldība. Liepājnieki gādā arī par afišām, dāvanām, pateicībām – A. Vērdiņa stāsta, ka, gatavojoties šim pasākumam, darba pietiek visiem.

“Ir piepildījies tas, ko gribējām,” viņa atgādina, ka tad, kad Liepājas Pensionāru dienas centrā Klaipēdas ielā pērnā gada sākumā izveidojās pilsētā pirmā senioru deju kopa, tās vadītāja L. Andersone jau plānoja, ka šeit varētu notikt kāds no starptautiskajiem festivāliem. Iepriekš tādi bijuši Jūrmalā un Ventspilī. Pašas liepājnieces tādu ideju uzņēma ar aizrautību, pārliecināti paziņojot, ka kustība ir dzīve – ja nekustēsies, tad arī nekā nebūs!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz