Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Septembra sākumā notiks Dzejas dienas

Septembra sākumā notiks Dzejas dienas
24.08.2011 15:31

Atslēgvārdi

Ārvalstu dzejnieku viesošanās “Fire bar” mobilā Dzejas brauciena ietvaros, Egona Līva piemiņas balvas pasniegšana viesnīcas “Promenāde| Hika zālē, dzejnieka Jāņa Elsberga autorvakars bārā “Red Sun Buffet” un daudzas citas dzejas dienu aktivitātes šogad norisināsies no 2. līdz 11. septembrim, portālu informē “Kultūras pārvaldes” Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Šogad Liepājas Dzejas dienas aicina iedvesmoties dzejošanai, tāpēc ikviens varēs izmantot iespēju uzrakstīt savu dzeju uz īpašas Dzejas dienu kartītes.

Jau sesto gadu pēc kārtas notiks mobilais Dzejas brauciens, kurā šogad aicināti piedalīties dzejnieki no četrām valstīm: no Somijas Agneta Enkela (Agneta Enckell), no Igaunijas Igors Kotjuhs (Igor Kotjuh), no Zviedrijas Roza – Marija Hūva (Rose – Marie Huuva) un no Latvijas Valts Ernštreits.

Šī gada Dzejas brauciens sāksies 27. augustā Helsinkos. Pirmajā vakarā dzejnieki savus dzejoļus lasīs Helsinku festivālā Dzejas Mēness (Runon Kuu). Pēc tam Dzejas brauciens dosies uz Zviedriju, kur lasījumi paredzēti 29. augustā Visbijā, bet 30. augustā Stokholmā. Zviedrijā dzejas brauciena pasākumus vadīs dzejnieks un tulkotājs Juris Kronbergs. 31. augustā būs uzstāšanās Tallinā, Igaunijas Rakstnieku savienības zālē, bet 2. septembrī pulksten 19:00 visus minētos dzejniekus varēs klausīties Liepājā, Fire Bar, Stūrmaņu ielā 1 (viesnīcā Fontaine Royal).

Dzeja var būt jautājumus rosinoša, tā var būt mulsinoša. Un dzeja kādam var būt arī kas pilnīgi neapjausts. Tāpēc jāievelk elpa, pirms 8. septembra vakarā atvērt Liepājas jauniešu iecienītā kokteiļbāra ”Red Sun Buffet” durvis. Jo šajā vakarā tur notiks publiska saruna ar dzejnieku Jāni Elsbergu. Tas būs mēģinājums atrast pavedienu, kas sasaistītu dažādas paaudzes un dažādus cilvēkus, sagraujot mītu, ka Dzejas dienas ir akadēmisks, formāls ”obligātās literatūras” notikums.

Savukārt lai veicinātu interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu, viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā, ar Latvijas Rakstnieku savienības, Liepājas Kultūras pārvaldes un Latvijas Jūras akadēmija atbalstu šogad iedibināta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks Liepājā, viesnīcas ”Promenāde” Hika zālē šī gada 11.septembrī pulksten 14:00 Dzejas dienu ietvaros.

Šī gada Liepājas Dzejas dienu aicinājums ir rakstīt dzeju, tāpēc publicitātes materiālu vizuālo ideju akcentē norāde ”Vieta Tavai dzejai!”. Ikviens var rast iedvesmu kādai četrrindei un nekautrēties to ierakstīt kartītē atvēlētajā lodziņā un uzdāvināt kādam. Nelielā improvizētā akcijā uz savas dzejas ierakstīšanu tiks aicināti arī Liepājas dzejnieki, lai aizpildītu tam paredzēto laukumu vides plakātā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz