Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Septīto gadu pasniegs Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis”

Septīto gadu pasniegs Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis”
Foto: Publicitātes
20.04.2017 14:05

liepajniekiem.lv

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” jau septīto gadu pēc kārtas izsludina konkursu par Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis”, portālu informē Kultūras pārvaldes praktikante Anita Lazdeniece.

Līdz šī gada 28. jūlijam Latvijas izdevniecības var pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi var rakstīt un iesniegt literārās pasakas, kas atbilst konkursa moto ”Ietin Latviju pasaku villainē”.

Piemiņas balva “Krasta ļaudis” tiks piešķirta divās kategorijās:

–       Par labāko oriģinālliteratūras prozas darbu latviešu valodā 2016/2017;

–       Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu “Ietin Latviju pasaku villainē”  2016/2017.

Nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” var izvirzīt prozas darbus, kas tapuši laika posmā no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 1. jūlijam. Grāmatas nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” var pieteikt juridiskas personas, rakstot uz e-pastu [email protected], ar norādi “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai”. Grāmatas jāiesniedz trīs eksemplāros Latvijas Rakstnieku savienībā Rīgā, A. Čaka ielā 37-1 vai Liepājas Kultūras pārvaldē. Balvu fonds – 1000 eiro. Darbu vērtēšanas komisija ir tiesīga balvu fondu dalīt un piešķirt vairākas balvas.

Iesniegtos darbus izvērtēs Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Ēriks Vilsons, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītājs; Linda Zulmane, Mg. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore un Nauris Lazdāns, Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks.

Tostarp nominācijai “Labākais skolu jaunatnes literārais darbs “Ietin Latviju pasaku villainē”” Latvijas vidusskolu/ģimnāziju skolēni, vidējo un speciālo mācību iestāžu audzēkņi (9. – 12. klašu grupa) aicināti iesniegt literāro pasaku, kas atbilst konkursa moto “Ietin Latviju pasaku villainē” – veltījums Latvijas valsts simtgadei – un balvas “Krasta ļaudis” izvirzītajiem mērķiem. Darbi jāiesūta līdz šā gada 28. jūlijam elektroniski (e-pasts: [email protected]), norādot autora vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, skolotāja vārdu un uzvārdu, savu e-pastu, adresi un tālruņa numuru. Darbs jāiesniedz ar norādi “Rakstnieka Egona Līva 7. literārās prēmijas radošo darbu konkurss “Ietin Latviju pasaku villainē””. Balvu fonds: 1.vieta – 300 eiro, 2.vieta – 200 eiro, 3.vieta – 100 eiro (dalībniekam jābūt savam privātajam bankas kontam). Vērtēšanas komisijai ir tiesības piešķirt atzinības un veicināšanas balvas un rīkot radošas meistardarbnīcas konkursa dalībniekiem.

Iesniegtos skolēnu darbus vērtēs Normunds Dzintars, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs, Baiba Lāma un Valda More – latviešu valodas un literatūras skolotājas, kā arī Linda Zulmane un Sandra Okuņeva – Liepājas Universitātes lektores.

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas pasniegšana notiks 16. septembrī.

Egona Līva piemiņas balvas konkursu organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju un Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz