Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sesks apsver iespēju iegādāties savu kopizstādē neizlikto portretu

Sesks apsver iespēju iegādāties savu kopizstādē neizlikto portretu
09.11.2011 16:33

Atslēgvārdi

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) labprāt satiktos ar Liepājas mākslinieku kopizstādē neizliktā darba “Laikabiedra portrets” autoru mākslinieku Vilni Bulavu un ir gatavs apsvērt darba iegādes iespējas, “Rietumu radio” informēja Sesks.

“Pagājušajā nedēļā biju atvaļinājumā un Liepājā sacelto jezgu ar sava portreta neizstādīšanu nemaz īsti nepamanīju,” sacīja Sesks. Mērs atzina, ka līdz šim viņam neesot bijusi izdevība iepazīties ar mākslinieku, taču viņš būtu gatavs tikties ar Bulavu un pārrunāt sava portreta iegādes iespējas.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Liepājas viesnīcas “Promenade Hotel” zālē atklātajā Liepājas laikmetīgās mākslas izstādē “Apturi laiku Liepājā” nav izstādīta mākslinieka Viļņa Bulava sarža žanrā veidotā glezna “Laikabiedra portrets”, kurā attēlots Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Izstādes iekārtotāja māksliniece Zigrīda Atāle, kura pieņēma lēmumu darbu neizstādīt, to raksturoja kā prastu – tā izstādīšana “māksliniekam radītu tikai problēmas”.

“Man izstādes rīkotāju argumenti nav zināmi, bet ceru tos noskaidrot,” atzīst Bulavs. Viņš smejot saka, ka tā, iespējams, ir politiskā cenzūra, jo izstādes rīkošanu finansiāli atbalsta pašvaldības iestāde – Liepājas kultūras pārvade, bet izstādes organizators ir no pašvaldības labvēlības atkarīgais Liepājas muzejs. Mākslinieks uzskata, ka darbs ir aktuāls, laikmetīgs, un tā neizstādīšanu saista ar humora izjūtas trūkumu, kas Latvijā ir izplatīta parādība.

Kā atzina Atāle, darbs izstādē nav iederējies un lēmumu par tā neizstādīšanu viņa pieņēmusi vienpersoniski, noliedzot, ka kāds viņu būtu ietekmējis. “Ir jājūt robeža, un nevajag palikt prastam,” par Bulava darbu saka Atāle. Viņa stāsta, kas Sesks Bulava gleznā līdzinoties “filmās redzētiem mošķiem”.

Plašāk mākslinieka Bulava vārds izskanēja 2010.gada vasarā, kad Liepājas laikraksts “Kursas Laiks” publicēja karikatūru, kurā divdomīgā situācijā – ar kopā savītiem dzimumlocekļiem – attēloti Sesks un Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā atklātajā izstādē “Apturi laiku Liepājā” ar saviem darbiem piedalās vairāk nekā 50 Liepājas un tās apkārtnes mākslinieki.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz