Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sezonu uzsācis Leļļu teātris

Aizvadītajā svētdienā Liepājas Leļļu teātra aktieri pēc aktīva vasaras brīvdabas izrāžu posma atgriezās uz teātra skatuves dēļiem ar Ģirta Šoļa iestudēto objektu teātra izrādi ”Murjāņu Kurmītis un viņa draugi”, pavēsta teātra pārstāve Ieva Hmieļevska.

Sezonu uzsācis Leļļu teātris
Ilustratīvs (Foto: Publicitātes)
18.09.2023 06:12

"Kurzemes Vārds"

Septembrī būs skatāmi vēl citi skatītāju iemīļoti darbi, bet oktobrī vērtējumam tiks nodots viens no četriem 35. sezonas jauniestudējumiem – ”Robinsons”.

”Tā ir izrāde tiem, kuri šobrīd ir bērni, kam ir bērni vai kas paši ir bijuši bērni,” saka jauniestudējuma režisore Anta Priedīte.

”Izrāde ir par to īpašo piedzīvojuma un brīvības garšu, kad vari būt viens pats ar sevi. Viesistabā aiz dīvāna, šķūnī aiz malkas kaudzes, dārza stūrī vai uz neapdzīvotas salas – viens pats savā ideālajā pasaulē, kurā vari darīt visu pa savam: griezt desas šķēli trīsreiz biezāku nekā maizi, neiet gulēt laikus, gulēt līdz pusdienlaikam, gulēt ar kājām uz spilvena, gulēt, kur pagadās, galu galā – neiet gulēt vispār; tā vietā nakts vidū, skaļi aurojot, cīnīties ar pūķi vai kanibāliem.”

Kopā ar A. Priedīti pie izrādes strādā scenogrāfs, kostīmu mākslinieks Aigars Ozoliņš un komponists Roberts Dinters, lomās iejutīsies Andris Zeļonka, Inga Dzintare vai Ilze Jura.

Sezonas turpinājumā būs skatāma režisores Lailas Kirmuškas izrāde ”Sniega karaliene”, galda teātra stilā iestudējumu ”PII ”Sprīdītis”” veidos režisore Santa Didžus, kā arī redzēsim A. Priedītes grieķu mītu triloģijas otro daļu, kas veltīta mītam par Ahileju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz