Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sirsnīgā gaisotnē atvērta grāmata “Tā, kas nepāriet”

”Mēs svinēsim svētkus!” ar prieku pavēstīja Kristīne Sudmale-Locika, uzrunājot sanākušos galerijas ”Romas dārzs” Berči zālē. Tam bija īpašs iemesls – grāmatas ”Tā, kas nepāriet” atvēršana. Silts un laimīgs vakars, noskaņu raksturoja apmeklētāji, Kristīnes dzejas rindu un dziesmu melodiju saviļņoti.

22.12.2022 06:01

liepajniekiem.lv

Jaunizdevums ir gan dzejas grāmata, gan mūzikas albums vienlaikus, jo pievienots CD. Taču tas nav viss. ”Savā starpā sakām, ka tas ir tāds trīs vienā – dzejas grāmata, mūzikas un fotogrāfijas albums. Vispār – četri vienā sanāk, jo papildus bonuss ir QR kods, kas aizved uz dziesmu notīm,” iepazīstinot ar izdevumu, svinīgajā atklāšanā sacīja Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece.

”Katru gadu Austras biedrība cenšas atbalstīt kādu dziesminieku, izdodot dziesmu, nošu grāmatu vai disku.

Tā nu zvaigznes sakritušas, ka tieši šogad varam realizēt Kristīnes lolojumu.”

Šādā veidā biedrība saglabā un popularizē dziesminieku radošo darbību.

Izdevuma redaktore Zane Daugule nevarēja būt klāt, bet sūtīja Kristīnei sveicienus un vēlējumus, ko I. Muižniece nolasīja.

Darbs pie dzejoļu atlases un sakārtošanas Z. Daugulei iztēlē asociējies ar kalniem, kuru nogāzēs aug zaļa zāle un skaistas puķītes, bet galotnēs mirdzošie sniegi vēstī par to, ka dzīve, arī dzeja, ir piepildīta un bagāta vien tad, ja tajā ir viss notiekošā spektrs.

Darba procesā vislielākās grūtības sagādājusi tieši dzejoļu atlase. Jo, lasot K. Sudmales-Locikas dzeju, gribējies, lai grāmatā tiktu iekļauti visi dzejoļi. Z. Daugule pārliecināta: ja ar šo dzeju strādātu citā savā dzīves posmā, arī dzejoļu izvēle un kompozīcija būtu cita. Īpaši, neatkārtojami, nesalīdzināmi – tā dzejoļus raksturo redaktore.

”Paver ikviena lasītāja domu un jūtu pasaules durvis, ļaujot tajā ienākt mieram, gaismai un līdzsvaram.”

”Dziesmām, ko zināt, var droši dziedāt līdzi, aicināja dziesminiece, atzīstot, ka pašai nav sevišķi interesanti spēlēt visu tieši tā un tieši to, kas ir mūzikas diskā. Būs arī tas, kas diskā, bet mazliet atšķirsies,” viņa smaidot pieteica, un, piedaloties Kristīnes brāļiem Kristapam Sudmalim un Ivaram Sudmalim (kurš ir arī ieraksta skaņu meistars), dzejniecei Janai Eglei, dziesminiekiem Jānim Rūcim un Simonai Račai-Rūcei, čellistam Nilam Goiževskim, obojistam Ārim Burkinam, džeza akordeonistei Paulai Rebekai Biteniecei, flautistei Agnesei Bušai, perkusionistam Didzim Šķilam, kordiriģentei Hannai Cinovskai un māksliniecei Aleksandrai Rundei, divu stundu garumā izvērtās skaists un svētīgs vakars, brīnišķīgs koncerts, kā to raksturoja apmeklētāji.

Starp skaņdarbiem Ēriks un Ivonda Vilsoni lasīja dzeju no grāmatas ”Tā, kas nepāriet”. Noslēgumā atbilde arī atklājās – tā ir mīlestība.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz