Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatē tiksies Liepājas deju apriņķa deju kolektīvi

Skatē tiksies Liepājas deju apriņķa deju kolektīvi
Foto: Laila Dūna
07.04.2016 14:42

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šo svētdien, 10. aprīlī, no pulksten 12.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks Liepājas deju apriņķa deju kolektīvu skate, portālu informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Sērdiene.

Skatē būs iespējams redzēt Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules un Vaiņodes novadu un Liepājas pilsētas jauniešu, vidējās paaudzes un senioru tautas deju kolektīvu sniegumu. 

Svētdien notiekošās skates mērķi saskaņā ar nolikumu ir noteikt Kurzemes vēsturiskā novada deju svētku un tautas deju ansambļu svētku repertuāra un koprepertuāra apguves līmeni, izvērtēt katra deju kolektīva sniegumu, piešķirot tam kvalitātes pakāpi, un noteikt svētku dalībniekus.

Šogad Liepājas deju apriņķa skatē piedalīsies 24 tautas deju kolektīvi, kuru uzstāšanās programma norisināsies divās daļās. Vispirms no pulksten 12.00 savu sagatavotību deju svētkiem demonstrēs C un E grupu kolektīvi (jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi), bet no pulksten 15.45 – A, B, D un F grupu kolektīvi (jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi).

Kolektīvi skatē izpildīs divas dejas no grupas obligātā repertuāra – vienu izlozes deju un vienu deju pēc izvēles. Deju kolektīvi, kas pretendē uz A grupu, Liepājā skatē dejos vienu izlozes deju. Šogad dejotājiem sagatavots nebijis pārsteigums – pirmo reizi kolektīvi izlozes deju uzzinās tikai skates norises dienas rītā.

Dejas māksliniecisko izpildījumu un rakstura atklāsmi, dejas horeogrāfiskā teksta precizitāti, izpildījuma muzikalitāti, tautas tērpu valkāšanas kultūru un pareizību, deju kolektīva skatuves kultūru un kopiespaidu pēc 50 punktu skalas vērtēs žūrija: Kuldīgas un Ventspils deju apriņķa kolektīvu virsvadītāja Ramona Irbe, Saldus deju apriņķa kolektīvu virsvadītāja Santa Laurinoviča, Bauskas deju apriņķa kolektīvu virsvadītāja Guna Trukšāne, Liepājas deju apriņķa kolektīvu virsvadītājs un Kurzemes Deju svētku mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš, kā arī žūrijas priekšsēdētāja Tukuma deju apriņķa kolektīvu virsvadītāja un Kurzemes deju svētku mākslinieciskā vadītāja Zanda Mūrniece.

Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz