Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatītāju vēl nav, bet Liepājas teātra izrādes top

Kamēr kopš pagājušā gada novembra publikai Liepājas teātra durvis slēgtas, gan lielajā, gan mazajā zālē notiek mēģinājumi. Teātra kolektīvs pa šo laiku sagatavojis trīs jaunas izrādes un koncertiestudējumu, stāsta teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Skatītāju vēl nav, bet Liepājas teātra izrādes top
Luga "Kā mīl tā otra puse" sarakstīta 1969. gadā, un Gundars Silakaktiņš izrādē saglabājis tā laika estētiku. Tas ir stāsts par trijiem precētiem pāriem un viņu mīlestības līkločiem. (Foto: Justīne Grinberga)
22.01.2021 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

“Mēs te jokojam – kad šaus vaļā, tad būs nedēļā septiņas pirmizrādes,” saka aktieris Edgars Pujāts.

Tā kā aktierim februārī gaidāma 50 gadu jubileja, viens no jaunajiem iestudējumiem ir E. Pujāta monoizrāde – Pētera Turrīni “Tas arī viss” –, kuras režisors ir Mārtiņš Kalita. To plānots izrādīt teātra mazajā zālē “Lielajā dzintarā”.

“Savai monoizrādei ir jāpiedomā līdzi, lai teksts neaizmirstas un nav viss atkal jāsāk pilnīgi no nulles,” smejas E. Pujāts.

Viņaprāt, skatītājiem būs interesanti un teātrī būs, ko skatīties, taču pašlaik valdot neziņa.

“Man plāns ir tikai šodienai un rītdienai,” saka aktieris. Viņš ir arī lielajā ansamblī, kas sācis darbu režisora Dž. Dž. Džilindžera vadībā pie Alesandro Bariko darba “Jaunā līgava”. “Tam jābūt gatavam 6. martā, un, ja būs ļauts, ar šo kā pirmo nāksim pie skatītājiem,” atklāj E. Pujāts.

Otra monoizrāde, kas jau sagatavota un gaida iespēju doties pie skatītājiem mazajā zālē, ir Džoanas Didionas “Maģiskās domāšanas gads”, režisore Beatrise Zaķe. Tajā redzēsim aktrisi Andu Albuži.

Lielajā zālē sagatavots sarunu koncerts “Čaklais. Cits”, ko veidojusi aktrise Karīna Tatarinova un mūziķis Roberts Dinters. Tam izmantota programma, kas tapa K. Tatarinovas pagalma koncertam sērijā “Vasaras vakari Liepājas teātrī”.

Programma papildināta, izveidotas video projekcijas un gaismas, lai koncertu varētu rādīt teātrī, ņemot vērā skatītāju atsauksmes pēc koncerta pagalmā.

Šis sarunu koncerts ir veltījums dzejniekam Mārim Čaklajam, kuram 2020.gadā būtu apritējuši 80 gadu.

Tikko pabeigts Elena Eikborna romantiskā farsa “Kā mīl tā otra puse” iestudējums Gundara Silakaktiņa režijā.

“Tas ir ļoti mulsinoši. Tā nav tikai tukša, salkana ļurināšana – vāa, kā mums vajag! Teātris bez skatītāja tiešām nav pilnīgs,”

savās izjūtās par sagatavotu izrādi un lomu, kas jānoliek plauktā, dalās aktieris Sandis Pēcis.

Tuvojoties pirmizrādei, aktieris mobilizējas un tuvojas brīdim, kad notiks enerģijas apmaiņa, bet šobrīd tā nav, un tas neesot patīkami.

“Ir tā, it kā visu laiku būtu skrējis ar divām kājām, bet pēkšņi vienas nav, un tikai tad saproti, cik tā bija svarīga. Prieks, ka ir cerību stariņš – vakcīna,” viņš atzīmē.

Vēl režisors Dmitrijs Petrenko veido monoizrādi diviem aktieriem, respektīvi, katru vakaru spēlēs viens – vai nu Edgars Ozoliņš, vai Gatis Maliks. Izrāde “Viss skaistais, kā vērts” (autors Dankans Makmillans) labākos laikos tiks rādīta Liepājas teātra mazajā zālē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz