Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skodā apmeklē Stasim Jonauskam veltītu pasākumu

Skodā apmeklē Stasim Jonauskam veltītu pasākumu
Foto: no Latvijas Rakstnieku Savienības arhīva
30.09.2019 16:17

liepajniekiem.lv

Pagājušās nedēļas izskaņā Latvijas rakstnieku savienības (LRS) Liepājas nodaļas biedri – Linda Zulmane, Jana Egle, Sandra Vensko, kā arī Olafa Gūtmaņa dēls Dāvis Gūtmanis un Normunds Kārkls viesojās Skodā, kur mākslas skolas zālē notika lietuviešu-žemaišu dzejniekam Stasim Jonauskam (1948-2018) veltīts pasākums, informē LRS Liepājas nodaļas vadītāja.

”Jau pavasarī lietuviešu kolēģi sazinājās ar mums, lai aicinātu piedalīties Lietuvas projektā ”Starptautiskie St. Jonaiša lasījumi ”Mirklis, kad atspīd debesis”” (vadītāja Birute Sruogiene). Viens no  Staša Jonauska draugiem bija Olafs Gūtmanis, kura dzejoļi pasākumā skanēja Edmunda Untuļa atdzejojumā,” atceras Linda Zulmane.

Dzejas pēcpusdienā viesi no Liepājas klausījās Jonauska dzejoļus, dziesmas ar viņa tekstiem, skatījās filmas ”Jonausks dzīvē un radošajā procesā” fragmentus, kuros atmiņās dalījās Jonauska kolēģi un draugi (filmas autori – Daļa un Giedrjus Lekstuti).

Par dzejnieka daiļradi stāstīja un viņam veltītus dzejoļus runāja Viļņas un Klaipēdas rakstnieku savienības pārstāvji.

E. Untulis bija atdzejojis arī liepājnieču – Guntas Šnipkes, Sandras Vensko, Janas Egles dzeju, kuru varēja noklausīties gan latviešu, gan lietuviešu/ žemaišu valodā.

Normunds Kārkls dalījās atmiņās par latviešu un lietuviešu autoru sadarbību agrākajos gados. Pasākuma scenārija autore un vadītāja bija Daļa Zabitiene.

E. Untulis pēc pasākuma izteica savu prieku par latviešu un lietuviešu sadraudzību: ”Man sirds prieks – ledus pakustējās! Tas mans dzīves sapnis – būs baltu ģimene kopā!”. LRS Liepājas nodaļa plāno arī turpmāk sadarboties ar lietuviešu dzejniekiem un rakstniekiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz