Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skolēni izrāda gan pasakas, gan problēmu lugas

Skolēni izrāda gan pasakas, gan problēmu lugas
26.04.2007 21:21

0

Atslēgvārdi

Šovakar Liepājas teātra skatuve atdota jaunajiem aktieriem. 12.vidusskolas teātris “Balagančik” rāda divas izrādes – V.Tendrjakova “Nakti pēc izlaiduma” un L.Andrejeva lugu “Kodējs” –, kuru režisors ir Jurijs Zinovjevs. Tās ir teātra jubilejas izrādes. Bet pēc izrādēm apbalvos pilsētas bērnu un jauniešu teātru skates laureātus. “Šis nav skolēnu un jauniešu teātra gads, jo nenotiek ne lieli, vērienīgi festivāli, ne arī Latvijas mēroga skates,” sacīja Bērnu un jauniešu centra metodiķe Marina Vikaine. Viņa kopā ar teātra aktrisēm Ilgu Martinsoni, Ināru Kalnarāju, Maritu Lūriņu-Stelmakeri un Bērnu un jauniešu centra direktora vietnieci Ildzi Lagzdiņu pārstāvēja pilsētas bērnu un jauniešu teātru skates žūriju.

Skatē vērtēja 11 izrādes, kuras parādīja 3.pamatskolas, 2., 7., 11., 12. un 15. vidusskolas jaunie aktieri, kā arī mākslinieciskās jaunrades centra “Vaduguns”, Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centra teātra studijas, ārpus konkursa startēja Ukraiņu biedrības “Svitanok” teātra spēlētāji.

“Žūriju iepriecināja skolēnu teātru dalībnieku un režisoru veikums. Viņu meklējumi, gan piedāvājot aktuālus, jaunatni interesējošus tematus, gan domājot par netradicionālām uzveduma metodēm,” sacīja M.Vikaine.

Nepārspēti mākslinieciskā līmeņa, tēlojuma dziļuma, aktieriskās meistarības ziņā bija Jurija Zinovjeva audzēkņi no teātra “Balagančik”. Režisoram Jurijam Zinovjevam ir piešķirts Atzinības raksts par profesionālu režiju un par ansambļa veiksmīgu, profesionālu darbību izrādē “Nakts pēc izlaiduma”.

Sava veida pārsteigums, kā atzina žūrija, bija Pētera Vīksnes vadītā 15.vidusskolas teātra “Ārprāc” darbs – J.Akuratera stāsta “Kalpa zēna vasara” dramatizējums. Režisors Pēteris Vīksne saņēma atzinību par veiksmīgu rezultātu, atzīmēts arī Jāņa lomas atveidotājs Atis Meiers.

Starp labākajām izrādēm ir 7.vidusskolas uzvestā izrāde. Režisore Natālija Kuharčuka atzīmēta par sekmīgu režiju un veiksmīgu ansambļa profesionālu darbību, bet viņas vadītā teātra jaunā aktrise Kristīna Kameņeva ieguvusi ievērību par prasmīgu Veneras lomas atveidošanu.

J.Čakstes 10.vidusskolas teātris izrādē “Mēs, Zoo stacijas bērni” (režisore Inese Belte) runāja par jauniešiem aktuāliem tematiem, kas ir ļoti svarīgi.

“Tieši tās izrādes patika, kurās bērni un jaunieši parādīja, kas skar viņus pašus,” vērtēja Ināra Kalnarāja. “Noteikti ir vērtīgi, ka bērni un jaunieši spēlē teātri, jo tā ir iespēja iepazīt literatūru, mūziku, sevi pilnveidot, apgūstot skatuves runas un saskarsmes māku.” 

Mākslinieciskās  jaunrades centra “Vaduguns” aktiermeistarības studijas izrāde “Tas tik bija joks” (režisore Inese Belte) atzīmēta par veiksmīgu debiju skatē. Vēl viens veiksmīgs debitants ir 11.vidusskolas teātris, kas rādīja režisores Alinas Barsukovas iestudējumu “Salauztā sirds”, viņu aktrise Kira  Ustimenko saņēma uzslavu par prasmīgu Pasakas teicējas lomas atveidošanu. Atzinības rakstu par tēlojumu saņēma vēl viena šī teātra jaunā aktrise Irina Polivanaja. 

Skatē piedalījās arī mazāki aktieri, piemēram,  3.pamatskolas 4.klašu teātra kolektīvs, kas rādīja pasaku “Lapsa sludina mieru” (režisors Vladimirs Miņko, muzikālais noformējums – Ilona Korjagina). Viņi saņēma žūrijas uzslavu par darbošanās prieku, iestudējot izrādi latviešu valodā.

A.Puškina 2.vidusskolas teātra režisore Svetlana Jurjāne saņēma atzinību par veiksmīgu režiju izrādē “Vilku masku balle”, bet jaunais aktieris Antons Gudkovs – uzslavu par veiksmīgu Vilka lomas tēlojumu. Žūrija atzīmēja Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centra teātra studijas (režisore Aija Niedola) audzēkni Tomu Pāvilu par veiksmīgu Pirātu barveža lomas atveidošanu izrādē “Rakšana”.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Izrādi beiguši 15.vidusskolas teātra “Ārprāc” jaunie aktieri.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz