Pirmdiena, 20. maijs Venta, Salvis, Selva
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skolotājs prot ne tikai mācīt citus

Skolotājs prot ne tikai mācīt citus
05.10.2010 07:01

Atslēgvārdi

Liepājas Olimpiskajā centrā apskatāma izstāde “Ko prot skolotājs?”. Tā jau kļuvusi tradicionāla un šogad notiek sesto reizi. Izstāde ir iespēja atklāt, ko pedagogi dara tad, kad viņi stundas beiguši un visi skolēnu mājasdarbi izlaboti. Kā viņi relaksējas, atgūst iedvesmu un spēku strādāt.

 

Starp tiem darbiem, kas parāda, cik plašas un daudzveidīgas ir pedagogu intereses, apskatāmi arī J. Čakstes 10. vidusskolas sociālās pedagoģes Janas Pāvilas-Šmites šūtie tērpi. Pedagoģe pastāsta, ka šūšana viņai esot vistīrākā aizraušanās un visus ar to saistītos smalkumus apguvusi pašas spēkiem. Viņa sev šujot jau kopš bērnības, jo allaž vēlējusies būt skaista un izcelties ar saviem tērpiem. Izstādei viņa piedāvājusi balles kleitas un žaketi. Balles kleitas skolotāja ģērbusi savu skolēnu izlaidumā. Modeļus viņa paskatoties žurnālos, visvairāk patīkot žurnāls “Burda”. Tad piemeklējot audumu, kuru arī nemaz neesot tik viegli pa prātam atrast. Jana poš arī savu dēliņu Sebastianu, kuram šuj gan izejamās drēbes, gan karnevāla tērpus, kas vajadzīgi bērnudārza svētkiem. Krustmāte darina apģērbu arī savai krustmeitai Annijai, kas šogad ir 1. klases skolniece.

Izstādē aplūkojamo darbu klāsts ir daudzveidīgs, ir rokdarbi –  no adītām kleitām un džemperiem līdz filigrāniem tamborējumiem un krustiņdūrienā izšūtām gleznām un apsveikuma kartītēm. Ir šūtas somiņas, greznas pašu darinātas brošas un pērlīšu rotas. Skolotāji arī kooperējas, piemēram, tapušas no suņu vilnas adītas zeķes, kurām dziju savērpusi kolēģe. Pedagogiem nav svešas arī modernās tehnoloģijas, piemēram, dekupāža, uz ko norāda izliktie darbi. Ir apgleznots stikls, ir keramika un no auduma gabaliņiem šūtas segas. Izstādē piedalās arī mākslas pedagogi, kuri ne tikai ierāda bērniem foto, vizuālās un lietišķās mākslas pamatus un knifiņus, bet arī paši ir talantīgi un radoši mākslinieki. Šoreiz ir iespēja aplūkot mākslas pedagogu gleznas, fotogrāfijas.

Pavisam ar saviem darbiem izstādē piedalās 55 pedagogi no 9 pirmsskolas izglītības iestādēm, 8 vispārizglītojošām skolām, pārstāvji no 2 profesionālās izglītības vidusskolām. Izstādi varēs  apskatīt līdz 27. oktobrim.

Daina Meistere
“Kurzemes Vārds”

 

Sociālās pedagoģes Janas Pāvilas-Šmites aizraušanās ir šūšana.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz