Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šoruden Liepājā iespēja skatīt daudz teātru viesizrāžu

Šoruden Liepājā iespēja skatīt daudz teātru viesizrāžu
Foto: Publicitātes
24.09.2019 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Septembrī un oktobrī teātra mākslas mīļotāji Liepājā varēs baudīt ne tikai sava teātra iestudējumus, bet noskatīties arī citu Latvijas un ārzemju teātru viesizrādes. Pēc ilgāka laika Liepājā viesosies Latvijas Nacionālais teātris un Dailes teātris, kā arī būs skatāma festivāla “Zelta maska” izrāde.

25. un 26. septembrī Nacionālais teātris piedāvās britu aktrises un rakstnieces Nikolas Makolifas lugu “Juveliera jubileja” (režisors Ģirts Ēcis). Iestudējums veltīts teātra zelta fonda māksliniekiem Astrīdai Kairišai, Lolitai Caukai, Uldim Dumpim un Ģirtam Jakovļevam, tajā piedalās arī nākamās paaudzes vadošās aktrises Lāsma Kugrēna un Dace Bonāte. Uz Liepājas teātra skatuves redzēsim U. Dumpi, L. Cauku un L. Kugrēnu.

“Izrāde ir īpaša ar to, ka visi tās dalībnieki jeb mūsu zelta sastāvs – Lolita Cauka, Lāsma Kugrēna un Uldis Dumpis – jau reiz ir spēlējuši uz Liepājas teātra skatuves,” norāda Nacionālā teātra pārstāve Linda Helviga.

Krievijas labāko iestudējumu festivāls “Zelta maska” jau tradicionāli viesojas arī Liepājā. 23. oktobrī A. Puškina Maskavas drāmas teātris piedāvās izrādi “Solījums rītausmā”, kas veidota pēc Romēna Garī romāna.

Savukārt 24. oktobrī būs skatāma Dailes teātra izrāde – Žana Ženē “Kalpones”, kuru iestudējis liepājniekiem labi pazīstamais režisors Viesturs Meikšāns. Šis ir viņa nākamais sievietes dvēseles pētījums pēc Liepājā pērn uzvestās Federiko Garsijas Lorkas lugas “Bernardas Albas nams”. Iestudējums saņēmis piecas “Spēlmaņu nakts” nominācijas. Lomās: Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ieva Segliņa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz