Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Spilvenu pārsteigums

Spilvenu pārsteigums
15.12.2006 21:46

0

Atslēgvārdi

Latviešu biedrības nama galerijā biedrība “Jaunā mākslas lāde” iekārtojusi izstādi, kurā galvenais varonis ir spilvens. 35 mākslinieki ne tikai no Liepājas, bet arī no citām pilsētām, kā arī no Lietuvas Kauņas pilsētas un pat no Amerikas Savienotajām Valstīm demonstrē savu neierobežoto fantāziju šā it kā vienkāršā priekšmeta darināšanā. Izstādi var droši raksturot kā spilvenu pārsteigumu, jo autori parāda, kā šo ikvienas mājas ikdienišķo lietu pārvērst gan par mākslas darbu, gan interjeru rotājošu priekšmetu, gan par jauku mīļlietiņu dīvāna stūrī utt.

“Spilvens būtībā ir viena no galvenajām un nepieciešamākajām lietām, bez kura nevar iztikt neviens,” ir pārliecināta māksliniece Ilze Jansone. “Jo spilvenā mēs paraudam, pasapņojam, fantazējam, spilvenā mēs izguļam saldu miedziņu vai arī gluži pretēji, daudzkārt dunkājot un neskaitāmas reizes apgrozot, pavadām bezmiega naktis. Jā, un spilvenu mēs varam padarīt par brīnišķīgu mākslas darbu.” Jāpiebilst, ka izstādē var ne tikai priecāties par tik dažādajiem spilveniem, bet arī smelties idejas, kā radīt savu un vienīgi savu spilvenu no ādas un auduma gabaliņiem, papīra un citiem materiāliem, izšujot, apgleznojot, batikojot, izadot vai, izmantojot šodienas tehnoloģijas, uzliekot dažādus fotoattēlus.

Biedrības “Jaunā mākslas lāde” vadītāja un dvēsele Liene Eltermane pateicās Lauvu klubam, Liepājas domes Kultūras pārvaldei un Valsts kultūrkapitāla fondam par finansiālo atbalstu un izteica gandarījumu, ka daļa no izstādē redzamajiem spilveniem speciāli darināti kā Ziemassvētku dāvana invalīdiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz