Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Starptautiskais ielu teātra festivāls

Starptautiskais ielu teātra festivāls
30.06.2009 16:43

Atslēgvārdi

10. un 11. jūlijā Liepājā notiks 3. Starptautiskais Ielu teātra festivāls, kurā piedalīsies žonglieri, muzikālie teātri, mīmi, akrobāti un cita veida mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Vācijas.

Ieeja būs bezmaksas, tāpēc vēl jo vairāk aicināti visi interesenti – būs patīkami pārsteigumi gan lieliem, gan maziem!

Tie ir patiesi un demokrātiski tautas svētki, jo nepastāv ne valodu barjera, ne arī ieejas maksa. Kvalitatīvu humoru, meistarisku ķermeņa plastiku un augstvērtīgu mūziku saprot visi. Festivāls ir pieejams ikvienam. Festivāla organizatori, Liepājas Leļļu teātris, ir padomājuši arī par piemiņu no Latvijas, ko viesi aizved uz savām valstīm popularizējot Latvijai simboliskas lietiņas – gan dzintara, gan lina izstrādājumus, gan arī citas latviskas veltes.

Piektdien, 10. jūlija vakarā, pl.20:00, pašā Liepājas sirdī – Rožu laukumā, uz skatuves, notiks festivāla atklāšana. Visa vakara garumā būs baudāma gan saksofonmūzikas džeziskā noskaņa, gan popmūzikas hīti. Lielas un krāsainas lelles no Lietuvas – Klaipēdas Leļļu teātra, akrobāti uz milzu bumbām no Nīderlandes – akrobātu teātra “Compagnie with balls”, pantomīmas ķermeņa valoda no Lietuvas mākslinieka Benas Šarka, žonglieru šovi un klaunu joki no Vācijas komiskā kustību teātra “The Beefcake boys” – tas viss priecēs Festivāla apmeklētājus. Ļausimies liesmu maģijai, kur naksnīgajās debesīs izcelsies lāpu ugunsšova virpuļi un uzvīsies raķešu dzirksteles.

Sestdien, 11. jūlijā, no pl. 12:30 visas dienas garumā teiksmainajā kanāla malā – Liepājas Promenādē, kur smaržo vēstures elpa, turpināsies festivāls. Otro svētku dienu papildinās Anša Rūtentāla kustību teātris, kapteiņa Edija Šnipkes dziedātās dziesmas, karstasinīgo meiteņu dejas un Zvejnieksvētku norises. Festivālā piedalās 10 kolektīvi ar vairāk nekā 50 dalībniekiem.

“Jāpiemetina, ka šāds – profesionālu mākslinieku Ielu teātru festivāls – Latvijā ir vienīgais. Un tas notiek tieši vēju pilsētā – Liepājā! Un vēl- šis festivāls iekļaujas Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas  LLI-041  projektā “Māksla- tilts pāri robežām”. Tas ir vienīgais Eiropas atbalstītais kultūras projekts Latvijā,  kuru izstrādāja Liepājas Leļļu teātris” ar lepnumu saka Liepājas Leļļu teātra direktors un festivāla organizators – Rihards Belte.

Festivāla “Zeme. Debess. Jūra.09” daudzveidīgajā programmā sev interesantu izklaidi varēs atrast ikviens festivāla apmeklētājs!

“Liepājas Leļļu teātris”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz