Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Studija “Liepava” saņem Nacionālā kultūras centra atzinību

Studija “Liepava” saņem Nacionālā kultūras centra atzinību
Foto: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs
02.11.2018 14:49

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ar Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības rakstiem 65. gadu jubilejā sumināta vecākā reģistrētā Tautas lietišķās mākslas studija Latvijā – ”Liepava” un tās dalībnieces, vēsta Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs” sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības rakstus par ilggadēju radošu ieguldījumu Kurzemes novada nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā, popularizēšanā un novada kultūrvides veidošanā saņēma studijas radošā vadītāja Smaida Rubeze un par mūža ieguldījumu meistares – Ilze Škuberte, Antra Kukuka, Aisma Demme, Ilga Tīruma, Edīte Dūcmane, Aina Dzirīte un Anna Rozenberga, kura studijā darbojas jau 58 gadus. Siltus un cieņas pilnus vārdus gaviļniecēm teica Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava.

Tautas lietišķās mākslas studiju ”Liepava” 1953. gadā no entuziastu kopas, kurā darbojās audēji, rokdarbnieki, rotkaļi un dzintara apstrādātāji, izveidoja Vēstures un mākslas muzeja pamatlicējs, tautas mākslas speciālists un pedagogs Jānis Sudmalis. Tā ir pirmā un vecākā tautas lietišķās mākslas studija Latvijā. Ar šo Kurzemē aizsākās vērā ņemama tautas mākslas tradīciju izzināšana un turpināšana. Pašlaik studijā ir vairāk kā 50 dalībnieku, kas darina krāšņus cimdus un zeķes, auž segas un deķus, brunčus, lakatus, dreļļus, prievītes un tamborē greznus galdautus.

Studijas ”Liepava” prasmīgo meistaru darinājumi izceļas ar augstu kvalitāti un drosmi eksperimentēt, tradicionālās nemateriālā mantojuma vērtības organiski pasniedzot laikmetīgā garā.

Tautas lietišķās mākslas studijas ”Liepava” meistares ikdienā sastopamas atvērtajās darbnīcās Tautas lietišķās mākslas centrā ”Dārza iela”, Liepājā, Dārza ielā 4/8.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz