Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Švarcītes bērnu polkas soļu raitums

Švarcītes bērnu polkas soļu raitums
07.12.2010 07:35

Atslēgvārdi

Svētdien Liepājas Latviešu biedrības namā liepājniekus uz savu 10 gadu jubilejas koncertu “Danco Dievs ar Pērkonu, Es ar savu bāleliņ`” ielūdza Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vaduguns” Kristīnes Jaunbrūnas vadībā  

Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vaduguns” dibināts 2000. gadā un ir viens no jaunākajiem Tautas mākslas un kultūras centra dejotāju saimē. Tā dalībnieki galvenokārt ir “Vaduguns” bijušie dejotāji, kuri sevi dēvē par Švarcītes bērniem, jo ir pēdējais sastāvs, kam deju soli uzraudzīja Elvīra Švarce. Kopš dibināšanas kolektīvu vadījušas Sanita Šķubure, Diāna Cibule, Ērika Vecvagare un Kristīne Jaunbrūna.

Pašlaik “Vaduguns” var lepoties ar stabilāko kolektīva sastāvu, tajā savu prieku dejot apvienojuši 11 puišu un 12 meitu. Dalībnieki paši apgalvo, ka deja esot atslodze no ikdienas rūpēm, pozitīvu emociju lādiņš, satikšanās ar jaukiem cilvēkiem, bērnības sapņu piepildīšana, prieks par padarīto un dzīvesveids. Viņi aicina pievienoties arī jaunus dejot gribētājus, kuri vēlas pabūt optimistiskā, jautrā un draudzīgā deju kompānijā un, protams, iemācīties tautas deju soļus.

Jubilejas koncerta programmu bija veidojušas visas četras “Vaduguns” vadītājas, sagatavojot kopā ar dejotājiem gan vecmeistaru, gan jauno horeogrāfu labākās dejas, turklāt divas savas dejas – “Puiši, puiši” un “Apaļā polka” – piedāvāja arī pašreizējā kolektīva vadītāja Kristīne Jaunbrūna, kas nupat absolvējusi horeogrāfu kursus. Kopā ar gaviļniekiem skatītājus priecēja arī vidējās paaudzes deju kolektīvi – “Vērgalīte” no Pāvilostas novada Vērgales, Aizputes “Kurzemnieks” un Talsu novada Laidzes deju kolektīvs “Virpulis”, kas sirsnīgi sveica vaduguņiešus dzimšanas dienā.

Anda Pūce
“Kurzemes Vārds”

 

“Vaduguns” vidējās paaudzes dejotāji ir viens no stabilākajiem Liepājas deju kolektīviem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz