Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svinīgi pacels Eiropas kultūras mantojumu dienu karogu

Svinīgi pacels Eiropas kultūras mantojumu dienu karogu
03.09.2012 14:53

Sestdien, 8. septembrī, plkst. 14 Liepājā, promenādē pie SIA “Ervils” spīķera Vecā ostmalā 53, kas atrodas netālu no Loču torņa, svinīgi pacels Eiropas kultūras mantojuma dienu karogu, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja dzirdēt jau iemīļoto Liepājas metāla pūšamo (LSO) kvintetu “Amber Sound” un labvēlīgos laika apstākļos kanālā vērot “Sofijas laivas” paraugdemonstrējumus.

SIA “Ervils” spīķerī Vecā ostmalā paredzēta TV “Kurzeme” sadarbībā ar Liepājas muzeju veidotās dokumentālās filmas par Liepājas iekšējiem ūdeņiem pirmizrāde un Liepājas muzejā krājuma izstādes “Zvejniecība un tradīcijas” atklāšana.

No plkst. 16 līdz 18 apmeklētāju apskatei promenādē būs atvērts Liepājas Jūrniecības koledžas mācību kuģis un bijušais mīnu meklētājs “Namejs”. Uz tā klāja būs iespēja degustēt Liepājas zivju pārstrādes uzņēmuma “Kolumbija” produkciju.

Uzņēmums “Sofijas laivas” no plkst. 16 līdz 18 piedāvā ekskursiju: “Ar laivu apkārt Attekas salai” (Ls 3,-/ pers.). Ekskursijas sākums no Liepājas Jahtu ostas, pieteikties pa tālr. 29339677. Savukārt Liepājas Reģionālais tūrisma un informācijas birojs rīko ekskursiju “Liepājas kanālmalas stāsti” (Ls 0,50/pers.). Ekskursijas sākums no Spīķera Vecā ostmalā 53, pieteikties pa tālr. 63480808.

Šogad Eiropas Kultūras mantojuma dienas veltītas “Baltijas jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu kultūras mantojumam”. Tāpēc Kultūras mantojuma karogu Liepājā pacels blakus Tirdzniecības kanālam, kas ir nozīmīgs faktors pilsētas vēsturē, saimnieciskajā un politiskajā aspektā. Jūras klātbūtnei un iekšējiem ūdensceļiem ir izšķiroša nozīme Liepājas vēsturē un liepājnieku saskarsmē ar pārējo pasauli.

Liepājas atrodas šaurā zemes strēlē starp Baltijas jūru un Liepājas ezeru, būtiska funkcionāla nozīme bijusi ne vien jūrai un ezeram, bet tādiem ūdens sazarotiem ceļiem kā kanāliem – Cietokšņa kanāls, Tirdzniecības kanāls un Karostas kanāls, kam šogad Liepājā paredzēts pievērts īpašu lomu Liepāja kontekstā Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā.

Kultūras mantojums ir viens no cilvēka dzīves kvalitātes veidojošajiem faktoriem, identitātes nesējs laikā un telpā. Kultūras mantojuma saglabāšana ir katra indivīda un visas sabiedrības pagātnes sasniegumu cienīšana un iedvesmas gūšana radošumam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz