Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas deju koncerts “Sadancojam Liepājā”

Tautas deju koncerts “Sadancojam Liepājā”
03.02.2011 09:23

Atslēgvārdi

Sestdien, 5. februārī, pulksten 17:00 Liepājas Latviešu biedrības namā Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis ”Rucavietis”, vadītāja Olita Laiveniece un repetitore Sandra Blumbaha, pulcina vienkopus dažādu paaudžu tautas deju kolektīvus no visas Latvijas koncertā ”Sadancojam Liepājā”.

Jau ceturto gadu tautas deju kolektīvi no dažādiem Latvijas novadiem kopīgi iegriezīs īstu deju puteni Liepājā koncertā ”Sadancojam Liepājā”. Pagājušajā gadā Tautas deju ansambļa ”Rucavietis” organizētajā koncertā tika rādītas oriģināldejas un latviešu tautas deju apdares, kuru autori vairs nav mūsu vidū.

Šoreiz koncertā katrs kolektīvs piedalīsies ar 2 līdz 3 dejām, no kurām viena ir orģināldeja un tās autors, galvenokārt, ir deju kolektīva vadītājs. Lai nodrošinātu tautas deju kolektīvu repertuāra dažādību, ir svarīgi stimulēt jaunos horeogrāfus un deju kolektīvu vadītājus jaunrades darbam.

Divdaļīgajā koncertā, kura moto ir ”Ietinies putenī, satinies vējā”, skatītājiem būs iespēja redzēt gan zināmāku autoru, kā Zanda Mūrniece un Gunta Skuja, kuru radītie deju raksti jau izdejoti Deju svētkos, gan mūsu pašu Sandras Blumbahas, Kristīnes Jaunbrūnas un Alda Ādamsona, kā arī citu ”Latviešu deju skolas 5” absolventu jaunrades dejas.

Pateicoties dejotāju lielajai atsaucībai un vēlmei piedalīties, Liepājniekiem būs iespēja salīdzināt 15 deju kolektīvu sniegumu vairāk kā 40 dejās. Koncertā piedalās Tautas deju ansambļi – ”Kalve” /Jelgava/, ”Līgo” bērnu un jauniešu studija /Rīga/, ”Rucavietis” /Liepāja/, ”Svīta” /Tukums/, vidējās paaudzes deju kolektīvi – ”Kalve Zelta smiltis” /Jelgava/, ”Mārtiņš” /Lielplatone/, ”Ritums” /Jelgava/, ”Rucavietis” /Liepāja/, ”Sen Līgo” /Rīga/, ”Svīta”, ”Vidums” /Tukums/, ”Vērgalīte”, jauniešu deju kolektīvi ”Atspole” /Piltene/, ”Jumītis” /Liepāja/ un ”Vecpils”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Tautas deju kolektīvs “Ritums”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz