Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

TDA “Rucavietis” priecēs skatītājus Ogrē

TDA “Rucavietis” priecēs skatītājus Ogrē
25.11.2011 10:34

Atslēgvārdi

26. novembra rītā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis “Rucavietis” Sandra Blumbaha vadībā dosies uz Ogri, lai tur piedalītos Ogres Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva “Raksti” vadītāja Edgara Tabora organizētajā deju koncertā “Griezies, griezies, atgriezies”.

Turpinot labi aizsākto tradīciju, arī šogad Ogres Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva “Raksti” vadītājs Edgars Tabors vienkopus pulcē dažādu Latvijas pilsētu un novadu jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvus, lai iepazīstinātu skatītājus ar latviešu un cittautu orģināldejām. Šoreiz koncertā tiks izrādītas tās latviešu tautas deju orģinālhoreogrāfijas, kuras ir radītas laika posmā līdz 1990. gadam un, kurām ir bijusi liela nozīme nacionālās pašapziņas celšanā.

Koncertā “Griezies, griezies, atgriezies” jeb “Veļu dejas 2”, kas notiks 26. novembrī pulksten17.00 Ogres Kultūras centra Lielajā zālē piedalīsies arī Sandras Blumbahas vadītais Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansamblis “Rucavietis”, izpildot izcilu Latvijas horeogrāfu – Veltas Lodiņas “Vāverīti” un “Nebrauc tik dikti”, kas 1973. gada jaunrades deju skatē ieguva 1.vietu un Viļa Ozola ”Veraties vara vārti”, kas 1967. gada jaunrades skatē ieguva 2.vietu orģināldejas. Kopā ar viņiem skatītājus priecēs arī tautas deju ansambļi “Vektors”, “Ogre”, “Gatve” un “Līksme”, vidējās paaudzes seju kolektīvi “Gatve – Otrā iespēja”, “SenLīgo”, “Mārupieši” un “Raksti”, kā arī jauniešu deju kolektīvs no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz