Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Tējas istabā” sācies mākslas plenērs dzejniekiem

“Tējas istabā” sācies mākslas plenērs dzejniekiem
14.08.2012 10:41

Septembrī Liepājā un visā Latvijā norisināsies Dzejas dienas. Dzejas dienu ieskaņas pasākumi radošiem liepājniekiem un viesiem no Rīgas sākušies netradicionāli – “Tējas istabā” visas nedēļas garumā norisināsies mākslas plenērs dzejniekiem, informē Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāve Krista Kalnarāja.

Par vienu no dzejnieku tikšanās vietām ar publiku kļuvusi “Tējas istaba”. Regulāri  šeit notiek dzejas lasījumi, gan dažādas performances Dzejas dienu laikā. Lai dzejas dienu laikā sapulcinātu radošos liepājniekus kopīgam dzejas pasākumam, šogad sadarbībā ar māksliniekiem Gunti Otaņķi un Gintu Stavrovsku top savdabīga izstāde. Dzejnieces un mūziķes iejūtas mākslas pasaulē, zīmē un glezno, lai plenēra izskaņā – 17. augustā pulksten 20:00 atklātu savu veikumu apmeklētājiem.

Andra Manfelde, Inga Kope-Grosa, Iveta Vanaga, Zane Zālīte, Jana Egle, Sandra Vensko, Maija Kalniņa “Tējas istabā” jau radījušas savus pirmos dažāda rakstura, stila un noskaņu darbus, bet Aija Vikmane, Gundega Rezevska, Gunita Boka, Ineta Stadgale un Daina Vanaga savus darbus radīs no 14. līdz 16.augustam.

Radošā un īpašā gaisotnē top akrila krāsām radīti gleznojumi, risinās sarunas par mākslas pasaules noslēpumainajām atklāsmēm, dzejnieces dalās savos iespaidos par saskarsmi dzīvē, meklējumiem dzejā. Jau pirmdien pirmos darbus autores un istabas saimnieces varēja aplūkot un izvērtēt ”Tējas istabas” saules apspīdētajā pagalmiņā. Savu vērtējumu par padarīto izteica plenēra pirmās dienas vadītājs mākslinieks Guntis Otaņķis, šodien darbu ar plenēra dalībniecēm turpina māksliniece Ginta Stavrovska.

Paveikto nedēļas laikā noslēgs pasākums “Zvaigžņu lietus atspīdums”, kad, atklājot izstādi, notiks dzejas lasījumi, kā arī  muzicēšana zem augusta zvaigžņotajām debesīm “Tējas istabas” pagalmiņā, kur būs gaidīts ikviens liepājnieks.

Foto: Maija Kalniņa

Pilna Dzejas dienu programmu atrodama ŠEIT

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz