Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tik dažādi izpausmes veidi

Tik dažādi izpausmes veidi
06.09.2007 18:00

0

Atslēgvārdi

– Mēs visi esam radoši cilvēki, tikai mums katram ir dots savs veids, kā paust izjūtas, redzējumu, attieksmi pret pasauli, – tā sacīja Liepājas Tautas fotostudijas “Fotast” vadītājs Varis Sants, stāvēdams starp fotomāksliniekiem, dzejniekiem, mākslas pazinējiem viesnīcas “Promenade Hotel” vestibilā.

Dzejas dienas atkal bija ļāvušas satikties vienā telpā un laikā dažādiem māksliniekiem. Bez tam šo notikumu vēl jo spilgtāku padarīja mākslinieces Maijas Tabakas vērienīgās gleznas un atjaunoto spīķeru senatnes elpa. Sarīkojumam bija dots nosaukums “Pilsēta dzejā un fotogrāfijās”. Bija izstādīti Jāņa Lādīša, Irinas Tīres, Vara Santa, Pētera Jaunzema, Dainas Ģibietes, Alfrēda Niedola un citu fotomākslinieku darbi.

– Mēs izvēlējāmies izlikt ainavas, noskaņu fotoattēlus, – sacīja Varis Sants. Viņš atcerējās, ka šāda veida divu mākslu sintēze notikusi jau vairākkārt. Bija reize, kad līdzās fotoattēliem dzejnieki uz sienas rakstīja dzeju, iedvesmojušies no redzētā. Šoreiz dzejnieki lasīja jau uzrakstīto. Pēcpusdienu atklāja mūsu dzejas vecmeistars Olafs Gūtmanis, viņa iedrošināti, savas rindas klausītājiem veltīja gan viesis Eduards Aivars, gan mūsu pilsētas pieredzējušie un jaunie liriķi.

Atjaunotā Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa iecerējusi virzīt jaunu projektu “Jauns un talantīgs”. “Ideja – atbalstīt jauno autoru pirmās grāmatas izdošanu, kuru atbalsta pilsētas Kultūras pārvalde un izdevniecība “Jumava”,” pastāstīja RS Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko.

Un pirmais no talantīgajiem atbalstāmajiem ir dzejnieks Arnis Mincenhofs. Viņa grāmata vēl gan nav gatava, un tāpēc tās autors  sarīkojumā “Arnis Mincenhofs un draugi” saņēma savdabīgu dāvanu. Tas bija  skaisti ierāmēts viņa dzejoļu krājuma “Vijoles un citi zvēri” vāka attēls. Uz tikšanos, kas notika Dzimtsarakstu nodaļā, viņš bija paņēmis līdzi savus draugus – gan Liepājas jaunos dzejniekus, gan savus spalvas brāļus un māsas, ar kuriem bijis kopā autoru nometnē “Aicinājums” un ar kuriem piedalās dzejas meistardarbnīcās Rīgā.

Lai gan sarīkojuma organizatori atgādināja, ka sākotnēji, iepriekšējos gados, bijis iecerēts, ka šajā ēkā skanēs tikai mīlestības dzeja, jaunie autori ienesa arī pa skarbākam akcentam. Arnis Mincenhofs atzina – lai gan pašlaik “dzejai nav noieta un laikam jau nekad nav bijis, un līdz ar to viņiem, tiem, kas raksta, ir vajadzīga liela uzņēmība”. Un sarīkojums apliecināja, ka jaunajiem tāda ir, ka viņi var un prot izteikt savas izjūtas un dzīves pozīciju.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Skan dzeja senatnīgajos mūros. Priekšplānā – Dzejas dienu viešņa Rūta Mežavilka.

Dzejnieks Arnis Mincenhofs, kurš raksta arī pa ironiskai rindai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz