Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tirdzniecības centrā “Baata” atklāta izstāde “Ceļš”

Tirdzniecības centrā “Baata” atklāta izstāde “Ceļš”
15.05.2009 20:00

Atslēgvārdi

Piektdien, 15. maijā, tirdzniecības centrā “Baata” atklāta fotoizstāde “Ceļš”.

Personālizstādes autore Ilze Elizabete Rasa caur fotoattēliem rāda un stāsta savu redzējumu par dzelzceļu. Ar izstādes fotoattēliem māksliniece ļauj cilvēkiem iepazīt tik skarbā un cietā dzelzceļa dvēseles maigo daļu – tās skaistumu un estētiku. Ļauj sajust to īpašo auru, kura gadsimtiem cauri ir vijusies līdzi vilcienam pa sliežu ceļiem. Izstāde stāsta arī par cilvēkiem, kuri savu dzīves ceļu ir saistījuši ar dzelzceļu.

”Izstādes nosaukums ir ”Ceļš”. Šo tēmu es izvēlējos tādēļ, ka visa mūsu dzīve paiet ceļā, kā reālā, redzamā, tā arī garīgā un netveramā. Ir tik daudz ceļu veidu, par visiem tiem var stāstīt ilgi un plaši, bet man jau no bērnības tuvs ir dzelzceļš, kas mani veda katru rītu uz skolu un vakarā atpakaļ. Tas vasaras saulrietā, lakstīgalu dziesmu pavadīts, aizducināja savus smagos vagonus, radot manī smeldzi, ik reiz kad izdzirdēju šīs īpašās skaņas,” par izstādes tapšanu stāsta fotoizstādes autore Ilze Elizabete Rasa.

Izstādes autore Ilze Elizabete Rasa, ir Liepājas bērnu mākslas skolas vadītāja. Māksliniece ir 25. gadus jauna, dzimusi rīdziniece, kura Liepājā nonākusi, sekojot vīram, kurš ir dzimis kurzemnieks. I.E.Rasa ir mācījusies Rīgas dizaina un mākslas vidusskolā un ieguvusi bakalaura grādu mākslā un pedagoga kvalifikāciju Liepājas pedagoģijas akadēmijā.

Par sadarbību un atbalstu izstādes tapšanas procesā māksliniece īpašu paldies vēlas pateikt LU un LMV pasniedzējam – foto māksliniekam Aivaram Rozenbaham.

Izstāde tirdzniecības centrā “Baata” būs apskatāma līdz 15.jūnijam.

Arita Mizēna

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz