Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tirdzniecības namā “Kurzeme” atvērts “Baltais putnu dārzs”

Tirdzniecības namā “Kurzeme” atvērts “Baltais putnu dārzs”
31.03.2009 15:25

Liepājas Bērnu mākslas skola (LBMS) piedāvā aplūkot izstādi “Baltais putnu dārzs” tirdzniecības nama “Kurzeme” 3. stāvā. Izstādes atklāšana paredzēta 1.aprīlī plkst. 17.00, informē LBMS vadītāja Ilze Elizabete Rasa. Tā būs apskatāma līdz 5.maijam. Pirmo reizi LBMS mācību pusgada sākumā tika izsludināts virsuzdevums “Baltais putnu dārzs”, pēc kura vadoties pasniedzēji kopā ar skolniekiem dažādos mācību priekšmetos veidoja putnus.

Izstādes radīšanā piedalījās LBMS audzēkņi no 1. līdz 6. klasei. Darbi tika izgatavoti dažādās tehnikās. Mazās klases grafiski attēlojušas savus putnus uz melna fona ar sudraba krāsas flomāsteru. Pasniedzējas Mairas Markuševskas uzstādījums bija, lai audzēkņi uzzīmē tādu putnu, kādu neviens vēl nav redzējis. Zīmēti putniņi tapuši arī pasniedzējas Kristīnes Ulbertes vadībā.

Pie pasniedzējas Lindas Buzoverovas putni tika darināti trīs dažādās tehnikās. Iesākumā tika izveidoti stilizēti putnu atveidi mālā, pēc kuriem no avīzēm un ģipša marles tika veidoti baltie putni reālā izmērā (forma tika izveidota no avīzēm to burzot un liekot kārtu kārtām un beigās nostiprinot ar diegu). Kad bija iegūta vēlamā forma to pārklāja ar ģipša marli, kas palīdzēja nostiprināt putna formu. Noslēgumā darbiņi tika rotāti ar dažādiem dekoratīviem materiāliem pērlītēm, pogām, auduma gabaliņiem, gliemežvākiem utt.

Izstādē apskatāmi arī apdedzināti māla putniņi un krāsaini putniņi.

6. klase pasniedzēja Edija Ābeļa vadībā veidoja putnus no stiepļu karkasa, tos salodējot un dekorējot ar smalkām stieplītēm un dzijām.

“Šī kopīgā tēma ir attaisnojusi sevi, jo ir izveidota vienota izstādes ekspozīcija, dažādās tehnikās,” uzskata I.E.Rasa. “Tas parāda to, cik dažādos veidos var vienu un to pašu uzdevumu atrisināt. Bērni darbojās aizrautīgi un ar lielu atdevi. Šie ir svētki mums visiem, pavasarīga dāvana Liepājai dzimšanas dienā, pavasarīgs sveiciens ikkatram liepājniekam – lielam un mazam. Liepājas bērnu mākslas skola novēl katram ar smaidu sagaidīt atgriežamies gājputnus un pavasara saulītes maigos glāstus! Pasmaidīsim un kopīgi aizslaucīsim ziemas drūmo pelēcīgumu!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz