Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Top ikgadējā mākslinieku kopizstāde

Top ikgadējā mākslinieku kopizstāde
29.10.2009 07:04

Atslēgvārdi

Katrs sevī meklē atbildi uz jautājumiem: kas mēs esam šajā vietā, šajā pasaulē, kāda ir mūsu loma un ko mēs gribam?

Un katrs reiz piedzīvojam kādu atklāsmi. Tieši “Atklāsme” ir Liepājas mākslinieku tradicionālās kopizstādes vienojošā tēma šogad. Kādas atklāsmes piedāvā mākslinieki savos darbos, ikviens varēs pārliecināties jau rīt, kad izstādi atklās.

Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla pastāstīja, ka šogad izstādei savus darbus iesnieguši 56 autori – liepājnieki un dažādu paaudžu mākslinieki, kam bijusi vai joprojām ir kāda saistība ar Liepāju. Izstādes kuratore un iekārtotāja Dace Lanka uzsver, ka paaudžu maiņa ir šā gada izstādes galvenā iezīme, jo gados jauno mākslinieku darbu ir daudz vairāk. “Tas iezīmē arī tehnoloģisku daudzveidību darbos,” viņa saka.

Muzeja ilggadējais līdzstrādnieks Jānis Gintners, piedaloties izstādes iekārtošanā, vērš uzmanību gan uz daudzu autoru tradicionālo rokrakstu, gan stilu maiņu un atgriešanos jaunības dienās. “Liepājas mākslinieki apliecinājuši nepieciešamību reizi gadā piedalīties kopīgā izstādē, lai apzinātu kopainu, veicinātu profesionālās vizuālās mākslas attīstību pilsētā, sniedzot iespēju arī jaunajiem māksliniekiem pieteikt sevi plašākai auditorijai,” uzsver D. Kārkla.

Izstādes iekārtošanas procesā daļa darbu jau tiek atšķiroti, lai izveidotu izstādes ekspozīciju, bet savu vērtējumu par Liepājas mākslinieku veikumu, kas redzams izstādē, izteiks profesionāļu žūrija. To vadīt uzņēmies Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors profesors Kristaps Zariņš, bez kura žūrijā darbosies arī māksliniece, Latvijas Mākslinieku savienības valdes locekle Guna Millersone un Liepājas muzeja Kultūrvēstures nodaļas vadītāja Uļa Gintnere. Žūrija sadalīs starp autoriem 1000 latu balvu fondu. Veicināšanas naudas balvu vienam no Liepājas novadu māksliniekiem pēdējo reizi pasniegs arī Rajona padome. Ilggadējā rajona Kultūras nodaļas vadītāja Ilga Skābarde sacīja, ka ar to paredzēts veicināt ārpus pilsētas dzīvojošo mākslinieku radošo darbību un sniegt materiālu atbalstu.

D. Kārkla piebilst, ka mūsu topošajiem māksliniekiem – Liepājas Universitātes studentiem, Mākslas vidusskolas audzēkņiem un citiem interesentiem – ir lieliska iespēja vēl pirms izstādes atklāšanas, pulksten 15, par simbolisku samaksu muzejā piedalīties Kristapa Zariņa gleznošanas meistardarbnīcā. Bet izstādes atklāšanas ceremoniju šogad atbalsta arī uzņēmums “Vīna studija”, kas piedāvās vīna degustāciju.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

 

Ikgadējai rudens kopizstādei iesniegtos darbus apskata kuratore Dace Lanka (no labās) un māksliniece Velga Gūtmane.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz