Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Trīne atkal grēkos

Trīne atkal grēkos
17.02.2011 15:03

Sestdien, 19. februārī, pulksten 15 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Liepājas Tautas teātris ielūdz uz dziesmu spēli 4 cēlienos jeb Rūdolfa Blaumaņa “Trīnes grēkiem” Ināras Kalnarājas režijā.

Sniedzot vasarīgas sajūtas šajā aukstajā laikā un gatavojoties Latvijas amatieru teātru iestudējumu skatei ”Gada izrāde 2010” Liepājas Tautas teātris 19. februārī Liepājas Latviešu biedrības namā izrādīs Rūdolfa Blaumaņa lugu ”Trīnes grēki”.

Režisore Ināra Kalnarāja izrādi veidojusi kā dziesmu spēli 4 cēlienos. Tā ir pārpilna mīlestības, dusmu, intrigu, izlikšanās un, protams, dziesmu. Ivara Vīgnera dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem, kuras 80.tajos gados skanēja Liepājas teātra izrādē, ir pašu Tautas teātra aktieru iedziedātas. Kostīmus un scenogrāfiju izrādei veidojusi Dace Lanka, bet dziesmas aranžējis Normunds Kalniņš.

Trīni atveido Sandra Okuņeva, saimnieci – Dace Rūse un saimnieku – Almants Bergmanis. Uz skatuves darbojas gan vecmeistari Arvīds Kreināts un Biruta Lūka, gan teātra kodols – Īrisa Diņķīte, Jānis Muižnieks, Sandra Vintere, Gints Vīksna, Bruno Bergs un Andris Svars, kā arī pavisam jaunie – Anna un Ieva Lankas un citi.

2011. gada 1. februārī ar Otari Bagaturijas lugas “Karalis Līrs nabagmājā” iestudējumu Tērvetes amatierteātrī aizsākās Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra rīkotās Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālās skates “Gada izrāde 2010”.

Liepājas Tautas teātris Latvijas amatieru teātru iestudējumu skatē ”Gada izrāde 2010” piedalīsies 27. februārī Saldū.

Skates notiks februārī un martā piecos Latvijas plānošanas reģionos un noslēgsies ar interesantāko iestudējumu parādi 2011. gada aprīlī.

Latgales amatierteātri savu aizvadītās sezonas veikumu rādīs 19., 20. februārī Preiļos un Līvānos, kurzemnieki – 25., 26., 27.februārī Ventspilī, Dundagā un Saldus pusē, vidzemnieki – 12., 13. martā Madonā, Rīgas plānošanas reģiona amatierteātri – 19., 20.martā Tukumā un zemgalieši – 25., 26.,27.martā Jelgavā un Jelgavas novadā.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz