Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tulkotājs atgriežas pie savām grāmatām

Tulkotājs atgriežas pie savām grāmatām
Foto: Egons Zīverts
04.06.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Centrālās zinātniskās bibliotēkas 2. stāvā, nodaļā, kur lasītāji iepazīst tulkoto literatūru, apskatāms tulkotāja Vinifreda Krauča portrets.

Kā saka portreta gleznošanas ieceres autors rakstnieks Ēriks Kūlis, tā ir vieta, kur atrodami V. Krauča tulkojumi. Tulkotāju gleznojis mākslinieks Aldis Kļaviņš, kuram tas ir jau sestais portrets, kas tapis sadarbībā ar Ēriku Kūli, kurš sponsorējis deviņu Liepājas personību iemūžināšanu portretos un krūšutēlos. “Vinifreds Kraučis ir starptautiski pazīstams tulkotājs un publicists. Viņš latviskojis gandrīz sešdesmit grāmatas no serbu, horvātu, bulgāru, poļu, čehu, krievu, ukraiņu, vācu, slovēņu valodas. Visvairāk viņš tulkoja tieši no čehu valodas. Vinifreds strādāja rūpīgi, meklēja vārdnīcās īsto vārdu, lai darbs būtu ne tikai pārcelts mūsu valodā, bet skanētu latviski. No 1992. līdz 2004. gadam tulkotājs bija radio “Brīvā Eiropa” latviešu redakcijas brīvais līdzstrādnieks, kurš gatavoja materiālus par Austrumeiropas, NVS valstu un Krievijas vēsturi, kultūru, politiku, ekonomiku,” pastāstīja Ēriks Kūlis. Nākošajā, 2019. gadā Vinifredam Kraučim apritētu 80 gadu. Viņš aizgāja mūžībā 2005. gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz