Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tumšādainā kamermūzikas un operas dīva Tičīna Vona Liepājā

Tumšādainā kamermūzikas un operas dīva Tičīna Vona Liepājā
12.05.2009 07:03

Liepājas Simfoniskais orķestris koncertsezonas izskaņā saviem klausītājiem, kā allaž, piedāvās divus koncertus.

Piektdien orķestra galvenā diriģenta Imanta Rešņa vadībā Liepājas teātrī notiks koncerts “Brodvejas mūzikas valdzinājums”, bet pēc nedēļas, 22. maijā, Graudu ielas koncertzālē klausītājus gaida literāri muzikāls vakars “Meistars un Margarita”, par kuru vērts pastāstīt vairāk nākamnedēļ. Koncertā “Brodvejas mūzikas valdzinājums” piedalīsies izcilais mecosoprāns, tumšādainā, ekspresīvā amerikāņu dziedātāja Tičīna Vona, kura tagad dzīvo Vācijā. “Tičīna neprasa papildu reklāmu, jo viņa jau bija uzaicināta dziedāt Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā Nacionālajā operā, pirms tam viņai Rīgas festivālā “Rudens kamermūzika” bija solokoncerts,” atklāj Imants Resnis.

Dziedātājas karjera saistīta ar Eiropas un Amerikas lielākajām skatuvēm. Būdama daudzpusīga dziedātāja, viņa ir lieliska klasiskajā repertuārā – Bēthovena, Brāmsa, Mālera, Mocarta un Verdi dziesmās un mesās, kā arī Bernsteina un Geršvina mūziklos.

Eiropā dziedātāja debitēja kā koncertsoliste Grācas operā, kur iepazinās ar opernama leģendāro repetitoru Māri Skuju, kurš ir daudzu Latvijas un Eiropas dziedātāju skolotājs un iedvesmotājs. Viņš ir arī pazīstams mūziķis, kurš aktīvi popularizē latviešu mūzikas kultūru pasaulē un Latvijas iedzīvotājus iepazīstina ar citu zemju māksliniekiem. Māris Skuja, piemēram, uz Liepāju atveda  lielisko austriešu soprānu Ingridu Kaizerfeldi, ar kuru mūsu orķestrim tagad izveidojusies ilggadēja aktīva sadarbība. Tāpat M. Skuja uz Latviju atveda arī daudzu valstu kritiķu un skatītāju atzinīgi novērtēto šarmanto Tičīnu Vonu.

Šopiektdien Liepājas teātrī Simfoniskais orķestris un kamermūzikas un operu dīva Tičīna Vona klausītājus iepriecinās ar iemīļotām, skaistām operu un mūziklu ārijām: Džordža Geršvina “Summertime” un “My Man’s Gone Now” no operas “Porgijs un Bessa”, kā arī “Love Walked In”; Leonarda Bernsteina  “Uvertīra” un  “Am Easily Assimilated” no operas “Kandids”; Endrū Loida Vēbera “Memorie” no mūzikla “Kaķi”; Ārona Koplenda “Svīta” no baleta “Apalaču pavasaris”; Semjuela Bārbera “Uvertīra” no “Mēlnesības skolas” un vēl vairākas citas populāras dziesmas un ārijas.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz