Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Turaidas ielā uz sienas tapis mākslinieka Elementton lielformāta darbs “Karosta 360”

“Karostai kaut kas šāds piestāv, tādus zīmējumus vajadzētu vairāk,” saka jaunietis Rūdolfs, sastapts pie Turaidas ielas 8a nama, uz kura gala sienas jūnijā tapa mākslinieka Elementton lielformāta darbs “Karosta 360”. Gleznojumā iedzīvotāji saskata planētu, kurā iekļauti visi šim mikrorajonam raksturīgie elementi – katedrāle, tilts, forti, ūdenstornis un citi.

Turaidas ielā uz sienas tapis mākslinieka Elementton lielformāta darbs “Karosta 360”
Mākslinieka Alekseja, kas sevi dēvē par Elementton, gleznojums uz nama sienas Turaidas ielā 8a garāmgājējiem asociējas ar planētu. Autors apstiprina, ka tāda arī ir darba ideja. (Foto: Ģirts Gertsons)
01.07.2021 06:00

Liene Andersone

"Kurzemes Vārds"

“Tas ir tik pamanāms! Man patiešām patīk – forši!” atzīst Rūdolfs. Viņš dzīvo Ģenerāļa Baloža ielā. Puisis atzīst, ka zīmējums piesaista uzmanību. To var novērot arī garāmgājēju uzvedībā – cilvēki uz brīdi apstājas, pakavējas pie mājas un tikai tad dodas tālāk.

“Uz šādiem darbiem ar interesi skatās gan bērni, gan pieaugušie,” norāda mākslinieks. Namā, kura siena ieguvusi māksliniecisku vērtību, dzīvo arī pats darba autors. Gleznojums tapis Karostas festivāla laikā.

“Uz šejieni brauc daudz tūristu, tāpēc man radās doma par planētu Karosta, – un te tā ir!” saka mākslinieks.

Krāsainais gleznojums tapis nedēļas laikā. Iegādāti 100 profesionālie krāsu baloniņi ar regulējamu strūklu, ar uzņēmuma “Mūrnieks” gādību piesaistīts pacēlājs. “Ar krāsu baloniņiem veidoju zīmējumus jau vairāk nekā 20 gadus, ar otu šādu darbu radīt ir tikpat kā neiespējami. Var, bet tā nezīmējas, tas paņemtu ilgāku laiku.”

Mākslinieks sola, ka zīmējums turēšoties ilgi. Cerams, ka ļaunprātīgie ķēpātāji neapskādēs mājas sienas un nesabojās košo darbu. Viņš norāda, ka citi pilsētvidē redzamie grafiti, kas tapuši ar viņa līdzdalību, nebojāti stāv jau padsmit gadu, piemēram, sociālā projekta “Vecāki – bērni” darbi.

Pamanāmākie no tiem – zīmējums uz sienas Ganību ielas sākumā iepretim alus darītavai un otrs Tirgoņu ielā, netālu no ceļojumu aģentūras “Maks”.

Pērn Karostas festivāla laikā mākslinieks Ziemeļu fortos uzzīmējis Neptūna motīvu, šogad darināja Imanta Kalniņa portretu Graudu ielā. Viņš arī veidojis hercoga Jēkaba portretu uz daudzstāvu mājas sienas Kuldīgas ielā.

Foto: Ģirts Gertsons
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz