Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumi

Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumi
23.04.2010 16:42

Atslēgvārdi

Jau tradicionāli par Latvijas tūrisma sezonas sākumu tiek uzskatīts maijs. Liepājas un tuvējo novadu tūrisma uzņēmēji arī ir gatavi viesu uzņemšanai, un, uzsākot jauno sezonu, jau tuvākajās nedēļas nogalēs aicina apmeklēt visdažādākos pasākumus.

Liepājā nākamās nedēļas nogalē un brīvdienās gaidāmi vairāki muzikāli pasākumi – ar City Radio jubilejas festivālu sāksies brīvdabas koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” vasaras dzīve, bet 4.maijā Liepājas Kultūras pārvalde ir sarūpējusi dāvanu liepājniekiem, dodot iespēju LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā Rožu laukumā noklausīties Latvijas jauno mūzikas zvaigžņu sniegumu, bet pēcpusdienā – liepājnieka Jāņa Lūsēna sagatavoto koncertprogrammu “Tautas laiks”, kurā dzejā un mūzikā ierakstīto nācijas vienotību un pacilātību izdziedās Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Ingus Pētersons un Zigfrīds Muktupāvels.

15.maijā pavasara ienākšana pilsētā būs redzama visā tā krāšņumā – Rožu laukumā visi interesenti aicināti apmeklēt daudzveidīgo stādu tirgu “Pavasaris ziedos”, kurā savu produkciju piedāvās lielākās Latvijas stādaudzētavas, individuālās saimniecības un būs arī amatnieku tirdziņš.

Aktīvi tūrisma sezonai gatavojas arī tuvējo novadu tūrisma uzņēmēji un kultūras dzīves organizētāji. Rucavas novada Tūrisma informācijas centrs ir izdevis jaunu – informatīvi bagātu un skaistu tūrisma ceļvedi latviešu, lietuviešu un angļu valodā.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, atpūtas kompleksā ”Pūķarags” 1.maijā notiks minigolfa sacensības amatieriem ”Pūķaraga turnīrs”, kurā aicināts piedalīties ikviens, kas brīvdienas vēlas pavadīt ārpus pilsētas un aktīvi atpūsties svaigā gaisā un skaistā vidē. ”Pūķaraga turnīra” dalībnieki varēs mēroties spēkiem ne tikai savā starpā, bet arī elites grupā ar labākajiem Latvijas minigolfa meistariem. Reizē ar “Pūķaraga turnīru” tiks atklāta arī Pūķaraga kempinga jaunā sezona.

Lai saglabātu alus gatavošanas prasmes un tradīcijas  un pievērstu sabiedrības uzmanību nemateriālās kultūras fenomenam – mājas alus brūvēšanai, 1. un 2.maijā Aizputē, SERDES darbnīcu un rezidenču centrā, notiks alus gatavošanas meistardarbnīcas, kurās piedalīsies Latvijas, Lietuvas un citu valstu alus darītāji un cienītāji. Vienlaikus šis pasākums būs arī tūrisma sezonas oficiālā atklāšana Darbnīcu un rezidenču centrā “SERDE”.

8. maijā pie Durbes kultūras nama visi aicināti apmeklēt Pavasara gadatirgu, kurā savus ražojumus piedāvās Durbes novada zemnieki, amatnieki un mājražotāji.

Maija vidū – 15.maijā – visi laipni gaidīti Pāvilostas pilsētas svētkos, kas jau tradicionāli ir tūrisma sezonas atklāšanas pasākums Pāvilostā. Svētkos paredzētas gan sportiskas aktivitātes, gan muzikāli priekšnesumi, gan arī jautra pilsētas svētku ballīte.

Zane Gaile,
LRTIB projektu un mārketinga speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz