Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ucipuci pārtop mīkstajā rotaļlietā

Latviešu rakstnieces Zanes Zustas radītais tēls – rotaļu pūce Ucipuci, kura bērnu sirdis ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, iekarojis ar populārajām grāmatām “Ucipuci meklē mājas” un “Ucipuci domā ārpus kastes”, pārtapis par Latvijā ražotu mīksto rotaļlietu.

Ucipuci pārtop mīkstajā rotaļlietā
Foto: Publicitātes
29.02.2024 11:13

liepajniekiem.lv

“Ņemot vērā grāmatas nemainīgo popularitāti lasītāju vidū, vērojot, cik veiksmīgi Ucipuci dzīvo ārpus grāmatas – gan Liepājas leļļu teātrī, kur nospēlētas jau 100 izrādes, gan “LMT Straume” viedtelevīzijā, kur Ucipuci izglīto un izklaidē bērnus jau piekto sezonu pēc kārtas, rotaļlietas izgatavošana ir tikai loģisks turpinājums, kuru lasītāji pieprasījuši jau ļoti sen,” par Ucipuci jaunumiem stāsta rakstniece un Ucipuci mamma Zane Zusta, uzsverot, ka rotaļlieta tiek ražota Latvijā, ir vairāku gadu rūpīgi izstrādāts produkts un drošs jebkurā vecumā.

Grāmatas stāsts rakstniecei ir personīgs – ideja 2013. gadā radās, kad ceļojumā, vairāk nekā pirms desmit gadiem, viņas dēls nozaudēja mīļāko miega rotaļlietu.

Tāpēc jaunā Ucipuci rotaļlieta mīļi nodēvēta par Ucipuci mīļmantu, cerot, ka pūcīti turpmāk nosargās bērnu, lasītāju un skatītāju, patiesā mīlestība, kas Latvijā radītam tēlam piešķīrusi lielu uzticību vairāku gadu garumā.

Rakstniece atklāj, ka saistībā ar Ucipuci ir lielas nākotnes ieceres arī turpmāk, norādot, ka visdrīzakajā laikā tās tiks realizētas un virzītas attīstīšanai. 

Grāmata “Ucipuci meklē mājas” izdota 2015. gadā un īsā laikā kļuva par bērnu dižpārdokli, pārsteidzot lasītājus ar neparasto risinājumu – grāmatas beigās iestrādātu papīra leļļu teātri, kam spējuši atrast risinājumu Jelgavas tipogrāfijas speciālisti.

Savukārt to visu papildina audioluga, kuru ierunājušas Latvijas Radio leģendārās balsis Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons un dziesmiņa, ko radījis, un kopā ar meitu iedziedājis – grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs.

Izdošanas gadā grāmata arī nominēta skaistāko grāmatu konkursā “Zelta Ābele”.

Pēc diviem gadiem tapa grāmatas turpinājums “Ucipuci domā ārpus kastes”, kas nominēta Latvijas literatūras gada balvai un Jāņa Baltvilka balvai un, tāpat kā pirmā grāmata, iekarojusi gan bērnu, gan vecākus sirdis.

Grāmatas par Ucipuci izdotas Lietuvā, Igaunijā, Ķīnā un Maķedonijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz