Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ugunsšovs un angļu cirks

Ugunsšovs un angļu cirks
06.12.2006 18:46

0

Atslēgvārdi

Studijas “Cirkus” jaunie mākslinieki kopā ar savu vadītāju Solvitu Sudmali gatavojas uzņemt viesus – angļu cirka mākslinieku Džonatanu Džesteru ar diviem artistiem. Tāpēc tiek gatavota programma, ar kuru domāts janvārī iepazīstināt kā liepājniekus un rajona iedzīvotājus, tā arī piedalīties Rīgas cirka festivālā. “Ar angļu mākslinieku mūsu sadarbība nostiprinājās pēc tam, kad mēs, liepājnieki, palīdzējām viņam Anglijā starptautiskā mākslas festivālā sasniegt Ginesa rekordu, kurā uzdevums bija novadīt 26 stundu nonstopa izrādi.

Janvārī mums iecerēti vairāki bezmaksas koncerti pilsētā un rajonā, kā arī meistardarbnīcas, kurās mūsējiem savu prasmi ierādīs viesi,” pastāstīja S.Sudmale.

Viņas vadītajā studijā “Cirkus” darbojas dažāda vecuma un profesionālās sagatavotības cilvēki. Pamatsastāvā ir apmēram divdesmit dalībnieku – pieaugušie un bērni. Tā kā studijas neoficiālā devīze ir “Cirks ikvienam”, tad viena no dalībniecēm, kura mācās par sociālo darbinieci, aktīvi darbojas ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām no Speciālās internātpamatskolas un Dienas sociālās rehabilitācijas centra. “Viņi tiešām pie mums daudz ko iemācās, piemēram, žonglēt, rādīt trikus. Un šīs iemaņas viņiem palīdz attīsties, sekmē viņu integrāciju sabiedrībā, viņi kļūst drošāki un pārliecinās par savām spējām,” sacīja studijas vadītāja. Līdzīgi strādā arī Anglijas mākslinieks Džonatans Džesters, tā ka mūsējie cer daudz ko no viņa iemācīties paredzēto meistardarbnīcu laikā. 

Interesants sarīkojums janvāra otrajā pusē iecerēts pie kluba “Fontaine Palace” – tas būs ugunsšovs. Un, ja vien netraucēs stiprs vējš, būs gan ugunspūtēji, gan citas atrakcijas. Vēl ir zināms, ka angļu mākslinieks uz Liepāju nebrauks ar tukšām rokām – būs dāvanas.

Solvita Sudmale ir gandarīta, ka studijai “Cirkus” ir aizvien vairāk palīgu un atbalstītāju kā no Liepājas Jaunatnes centra, tā Pedagoģijas akadēmijas. Viņa uzsvēra, ka cirks taču ir viena no senākajām un demokrātiskākajām mākslām, kas allaž bijusi pieejama plašam sabiedrības lokam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz