Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ukraiņu festivāls “Krasnaja kaļina” Vangažos

Ukraiņu festivāls “Krasnaja kaļina” Vangažos
Foto: Publicitā
13.07.2016 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Sestdien, 9. jūlijā, Vangažos, Inčukalna novadā, notika projekta “Mēs kopā vienoti Latvijai” 8. Latvijas ukraiņu festivāls “Krasnaja kaļina”, kuru rīkoja Vangažu ukraiņu biedrība “Jatraņ”.

Dienas pirmajā pusē notika konference “Ukraiņi Latvijā – vakar un šodien”, kurā satikās dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji no visiem Latvijas reģioniem, lai apspriestu ukraiņu kultūras, izglītības un integrācijas jautājumus. Savukārt dienas otrajā pusē konferences dalībniekus un visus interesentus priecēja visu Latvijas reģionu ukraiņu, latviešu, krievu un baltkrievu biedrību sagatavoti mūzikas un deju priekšnesumi.

Liepāju festivālā pārstāvēja Liepājas ukraiņu biedrības “Svitanok” ansamblis “Barvinok”. Biedrības priekšsēdētāja Larisa Davidenko pavēstīja: “Tas ir brīnišķīgs pasākums. 2009. gadā mums bija gods rīkot festivālu “Krasnaja kaļina” Liepājā. Es uzskatu, ka ik pēc diviem gadiem ir jātiekas visiem mūsu kolektīviem, lai varētu komunicēt un runāt savā dzimtajā valodā, dziedāt ukraiņu dziesmas. Es jau piecpadsmit gadu vadu šo biedrību. Tā vārda tiešā nozīmē ir mana otrā ģimene. Esmu priecīga, ka mūsu kolektīvu vieno ciešas saites.”

Par Latvijas ukraiņu radošo festivālu “Krasnaja kaļina” pastāstīja Vangažu ukraiņu biedrības “Jatraņ” vadītāja Irina Dukule: “Tas ir astotais festivāls, tagad tas notiek reizi divos gados ar ceļojošo karogu – katru reizi citā pilsētā. Šoreiz mums tika tas gods rīkot šos svētkus.”

Festivāla laikā pie estrādes savus izstrādājumus piedāvāja rokdarbnieki, bet pavāri cienāja ar Ukrainas nacionālajiem ēdieniem. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz