Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Unikalitāte dārgāka par “otro nolējumu”

Unikalitāte dārgāka par “otro nolējumu”
Foto: Egons Zīverts
24.10.2016 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Nedomāju, ka šīs ir neaptveramas un nesaprotamas summas. Runa tomēr ir par radošu, kvalificētu speciālistu darbu, kas mums būtu jānovērtē,” tā “Kurzemes Vārdam” atbild Būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls, izskaidrojot izmaksas Arhitektūras dienu izstādei “Bravo! Koncertvietas Latvijā”.

Jau vēstīts, ka izstādes veidošanu finansējusi Liepājas pašvaldība, izmaksas ir apmēram 15 tūkstoši eiro. Izstāde būs aplūkojama vienu mēnesi – līdz 6. novembrim. Pieminētā summa rosinājusi diskusiju: vai tāda cena ir augsta vai zema?

Pirms izstādes izveidošanas rakstošā arhitekte Ieva Zībārte un dizainere Jeļena Solovjova vismaz pusgadu veikušas pētījumu par koncertvietām Latvijā. “Pētījuma rezultātā apzinātas publikācijas presē par koncertvietām no 2010. līdz 2016. gadam, sagatavots koncertvietu saraksts, izstrādāta izstādes koncepcija,” A. Štāls skaidro. Koncepcijas autors ir nodibinājums “Arhitektūras  veicināšanas fonds”, projekta vadītāja – I. Zībārte. Šis darbs maksājis 3990 eiro.

Savukārt izstādes dizainu izstrādājis Brigitas Bulas arhitektu birojs par 3902,25 eiro. Šī darba procesā ietverts “arhitektūras un interjera projekts – vietas uzmērīšana, foto un video fiksācija, ēkas apsaimniekotāju tehnisko un funkcionālo prasību apzināšana, iekārtojuma mākslinieciskā un tehniskā modelēšana, ietverot satura koncepcijā paredzēto informāciju un nosakot tās nesējus. Darbs vairāku mēnešu garumā!” – ziņo Būvvaldes pārstāvis.

Profesionālas izstāžu un ekspozīciju iekārtotājfirmas par savu darbu “nopietnai ekspozīcijai” prasa 700 līdz 3000 eiro par vienu kvadrātmetru – stāsta Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, kad “Kurzemes Vārds” apvaicājas, cik muzejam mēdz izmaksāt izstāžu veidošana un rīkošana. Liepājā negadās bieži, ka pati pašvaldība pasūta un apmaksā ekspozīcijas satura un dizaina izstrādi. Tiekoties ar žurnālistiem, I. Zībārte sacīja, ka biežāk uz Liepāju tiek atvesti “otrie nolējumi” jeb ceļojošās izstādes, kuru maršrutā reģionāla pilsēta nebūt nav pirmajā vietā. Bet šai izstādei “Bravo! Koncertvietas Latvijā” ir veidots unikāls saturs un tā veidota speciāli tam, lai atrastos “Lielajā dzintarā” – piemērota tā telpai. Arhitektūras dienu rīkotāja G. Šnipke cer, ka izstāde varētu būt arī papildu pamudinājums nozares profesionāļiem atbraukt uz Liepāju.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 24.oktobra numurā.

#kvards-20161024-12#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz