Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz Barselonu dosies Reinis Anziķis

Uz Barselonu dosies Reinis Anziķis
Foto: no privātā arhīva
03.10.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Kultūras pārvalde bija aicinājusi māksliniekus un dizainerus līdz 20. septembrim pieteikties dalībai starptautiskās radošajās darbnīcās Barselonā. Uz turieni dosies jauno mediju mākslinieks Reinis Anziķis.

Starptautiskā darbnīca norisināsies no 18. līdz 20. oktobrim Barselonā, Spānijā, uz to dosies LiepU jauno mediju mākslas programmas absolvents, mākslinieks Reinis Anziķis. Viņš bija vienīgais, kurš pieteicies darbnīcām – pastāsta Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītājs A. Egliņš-Eglītis.

Starptautiskā darbnīca notiks Eiropas Komisijas programmas “Radošā Eiropa” projektā “CHIC – kopēja kultūras hibridizācija”, kurā Liepājas Kultūras pārvalde līdz ar sešām radošām organizācijām no Francijas, Spānijas, Beļģijas un Itālijas ir sadarbības partneri. Projekts plašākā mērā skar sabiedrības iesaisti koplietošanas (dalīšanās) ekonomikas virzienā. Un projekta partneri veidos jaunu digitālās sadarbības modeli, kas, iecerēts, nodrošinās jaunu potenciālu zināšanu un prasmju apmaiņai. Rezultātā paredzēts, ka jaunā platforma dos iespēju radošām personām un organizācijām strādāt virtuālās darbnīcās.

Projekta pirmajā radošajā darbnīcā, kurā sadarbosies mākslinieki no projekta partnervalstīm, tiks veidots 3D objekta prototips par daudziem aktuālo tetovējumu tematu. Tāpat notiks publiska diskusija un prezentācija Barselonas Dizaina koledžā, kur katrs mākslinieks prezentēs savu, savas pilsētas un organizācijas darbu.

Līdzīgas darbnīcas “Radošās Eiropas” programmā “CHCI – kopēja kultūras hibridizācija” notiks arī turpmāk. Tās paredzētas, piemēram, Parīzē, arī Liepājā. Projekts tiks īstenots līdz nākamā gada decembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz