Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzsākta apmeklētāju reģistrācija uz Mākslas foruma bezmaksas pasākumiem

Uzsākta apmeklētāju reģistrācija uz Mākslas foruma bezmaksas pasākumiem
Foto: Publicitātes
02.09.2020 10:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Mājas lapā www.lmf.lielaisdzintars.lv sākusies apmeklētāju reģistrācija uz septembra izskaņā gaidāmā festivāla ”Liepājas Mākslas forums” bezmaksas notikumiem.

Mūsdienu mākslas festivāls 2020. gadā aicinās piedzīvot desmit dažādus notikumus – dejas izrādes, mākslas izstādi, dzejas diskotēku, radošu darbnīcu jauniešiem, diskusiju, avangarda kamermūzikas koncertu, filmu vakaru, teātra izrādi bērniem un vecākiem, kā arī neparastu multimediālu koncertu. Šogad foruma programma veidota īpaši pieejama un demokrātiska – 4 no 10 unikālajiem notikumiem pieejami bez ieejas maksas, veicot iepriekšēju rezervāciju.

Četros seansos foruma apmeklētāji varēs piedzīvot īpaši mākslas festivālam veidotu horeogrāfijas izrādi — pastaigu “Upe”, kurā piedalīsies arī topošie Liepājas aktieri. Horeogrāfju Kristīnes Brīniņas un Alises Putniņas veidotā izrāde, kas top sadarbībā ar Liepājas teātra dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci, būs ceļojums stāstos par cilvēku, lietu un dabas savstarpējo mijiedarbību.

Iedvesma izrādei smelta no Liepājas iedzīvotāju personīgajiem dzīvesstāstiem un pilsētvides ainavām. Darba impulss radies no domas par vientulības neiespējamību, jo ikviens esam nepārtrauktā attiecībā pret apkārt esošo. Interaktīvā pastaiga sāksies Liepājas koncertzālē ”Lielais dzintars” un noslēgsies pie jūras. Piedalīsies Liepājas Universitātes aktieru kursa studenti, skaņu ainavas sniegs Rihards Lībietis. Izrāde piemērota ģimenēm ar bērniem, kā arī neierastu teātra formu cienītājiem.

Apmeklētājiem tiek piedāvāts izvēlēties sev ērtāko no piedāvātajiem laikiem: sestdiena, 26. septembris pl. 13.00 un 16.00, svētdiena 27. septembris: pl. 13.00 un 16.00. Dalība – bez maksas.

Sestdien, 26. septembrī pl. 13.00 apmeklētāji aicināti piedalīties paneļdiskusijā ”Nākotnes projekcijas starp zinātnisko fantastiku un viltus ziņām”. Cik patiesas ir ziņas, avoti un fakti, kas ikdienā piepilda mūsu informācijas telpu? Cik bieži mediju telpā pamanām neslēptas vai prasmīgas manipulācijas un spējam atklāt to cēloni?

Viltus ziņas neizbēgami ietekmē mūsu pasaules uztveri un lēmumspēju. Kā iztēloties nākotni, kurā kritisks izvērtējums pārvar viltus ziņu eksistenci? Kāda loma šajā procesā varētu būt laikmetīgajai mākslai? Diskusiju par šiem jautājumiem moderēs Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore, mākslas kuratore, vēsturniece un kritiķe Solvita Krese, piedalās mākslas kuratore Inga Lāce, literatūrkritiķe un mediju teorētiķe Ilva Skulte un citi dalībnieki. Dalība – bez maksas.

Mākslas foruma noslēdzošajā dienā svētdien, 27. septembrī pl. 12.00 bērniem un jauniešiem tiks piedāvāta Radošā darbnīcā kopā ar mākslinieki un tēlnieku Ivaru Drulli. Caur radošām aktivitātēm Drulle mudinās jauniešus aizdomāties par tādām tēmām kā viltus ziņas un attēla manipulācija.

Radošais process balstīsies uz fragmentiem no grāmatām, avīzēm, izgriezumiem – tā būs iespēja praksē izmēģināt attēla un informācijas manipulācijas metodes. ”Kā kļūt par īstu skaistuli uz žurnāla vāka? Kā tiek ”trollēti” politiķi? Kā atšķirt viltus ziņas no patiesām? Griezīsim, līmēsim un diskutēsim kopā!” aicina darbnīcas veidotāji ”Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs”. Dalība – bez maksas. (Iepriekš ziņots, ka darbnīca notiks sestdien, 26. septembrī. Pasākuma laiks ir mainīts).

Pieteikšanās anketas pieejamas mājas lapas www.lmf.lielaisdzintars.lv sadaļā ”Programma”, izvēloties katru no minētajiem pasākumiem.

Tāpat bez ieejas maksas no 25. septembra līdz 22. novembrim koncertzāles mākslas telpā Civita Nova būs skatāma izstāde ”Nenorunātās tikšanās. 3. pietura”.Izstādē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs pievēršas zinātniskās fantastikas ietekmes apzināšanai Latvijas kultūrtelpā.

”Lielā dzintara” ēkā, kuras arhitektūra veido atsauces uz zinātniskās fantastikas zonu, tiks izstādīti četru mūsdienu mākslinieku — Ievas Balodes, Kristapa Epnera, Viktora Timofejeva un Artura Virtmaņa — darbi. Izstādes atklāšana notiks piektdien, 25. septembrī pulksten 17 un to papildinās mākslinieces Ievas Balodes veidota multimediāla performance. Uz izstādes atklāšanu aicināts ikviens interesents, ieeja uz atklāšanu, kā arī visā izstādes laikā – bez maksas.

”Liepājas Mākslas forumu” ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības finansiālu atbalstu organizē Liepājas koncertzāle ”Lielais dzintars”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz