Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzsvērs mūsdienīgo latviskumu

Uzsvērs mūsdienīgo latviskumu
11.06.2012 07:06

Atslēgvārdi

Līdz 20. jūnijam aicināti pieteikties brīvprātīgie palīgi augusta beigās Ziemupē notiekošajam atpūtas pasākumam ģimenēm un jauniešiem “maDara”. Šis būs pirmais tāda veida sarīkojums, informē rīkotājas Daina Vanaga un Madara Krūmiņa.

Ideja par šāda sarīkojuma veidošanu abām draudzenēm radusies pavasarī, kad studiju prakses dēļ Madara pārcēlusies uz Ventspili. Sarakstījāmies un nospriedām, ka gribam taisīt pašas savu pasākumu, atceras meitenes. Nolemts to rīkot augusta pēdējā dienā, jo tādējādi būtu pietiekami daudz laika sagatavošanās darbiem. “Tas datums ir ļoti labs arī tāpēc, ka tā ir piektdiena un iespēja visiem izbaudīt pēdējo vasaras dienu,” papildina Daina.

Pašlaik viss vēl ir tapšanas stadijā, atzīmē meitenes. Plānots pasākumu veidot latviskās tradīcijās, tomēr parādot arī to mūsdienīgu interpretāciju. Piemēram, mūsdienu folklora veidojas no tā, kas mēs esam šobrīd, uzskata rīkotājas.

Visas dienas garumā iecerētas gan sportiskas un radošas aktivitātes, gan lauku virtuve un mājražotāju tirdziņš. Tā rīkošanā piekritusi iesaistīties arī zaļā tirdziņa “Lauku sēta pilsētā” veidotāja Skaidrīte Solovjova. Būšot arī danču skola un radošās darbnīcas.

Darbosies tējnīca, kurā tiksies dzejnieki, mūziķi un citi radoši cilvēki. “Lai pie tējas izbaudītu cits cita sabiedrību,” saka Daina. Meitenes jau aktīvi sākušas tēju vākšanu, lai arī šādā veidā uzsvērtu dabisko un latvisko.

Savukārt sarīkojuma vakara daļā galvenais būs koncerts, kurā dalību apstiprinājušas piecas grupas, vairāk arī neesot plānots. Pirmajā gadā negriboties pārforsēt. Pagaidām gan tiek atklātas tikai divas no grupām – koncertēs folkgrupas “Miglas asni” un “Arkādija”. “Būs pieklusinātākas, tradicionālākas grupas, būs nebēdnīgas, tāda ir studentu folkgrupa “Arkādija”,” stāsta Daina. Bet pasākuma kulminācija būs nakts trases un uguns skulptūras veidošana pludmalē, iecerējušas organizatores.

Pasākums “maDara” iecerēts kā pilnīgi nekomerciāls, arī ieeja būs bez maksas.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz