Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzvar Burvju un Īles vārna

Uzvar Burvju un Īles vārna
01.08.2009 07:09

Atslēgvārdi

Skulptūru grupas “Pilsētā, kurā piedzimst vējš” metu konkursā uzvarējuši tēlnieki Ģirts un Gaitis Burvji un Kārlis Īle.

Konkursa rezultāti tika paziņoti vakar. Uzvarētāji saņem 1000 latu prēmiju, un viņu veidotās piecas skulptūras līdz nākamā gada pavasarim ieņems savas vietas Kūrmājas prospektā ceļā uz liedagu. Liepājas galvenā arhitekte Iveta Ansone ir gandarīta par konkursa rezultātu.

Līdz 1. septembrim Liepājas Olimpiskajā centrā interesenti var apskatīt visus septiņus konkursam iesniegtos piedāvājumus. Skulptūru grupa būs viena no projekta “Tūrisma maršruta “Liepāja – kā pa notīm” pilnveidošana un papildināšana” sastāvdaļām, vienlaikus tiek rekonstruēts Gulbju dīķis, tā apkārtne un atjaunots Mirdzas Ķempes pieminekļa laukums. Projekts tiek realizēts galvenokārt par Eiropas Savienības finansējumu un bija iecerēts jau vairāk nekā pirms gada.

Bronzas skulptūrās tiks atveidoti Liepājā populārās Māra Čaklā un Imanta Kalniņa dziesmas “Pilsētā, kurā piedzimst vējš” tēli – Laivinieks, Telefonists, Dzintara latvietis, Vārna un Cilvēku mežs. Nolikumam atbilduši seši (septītais darbs veidots kā viens mākslas objekts). Atzinība izteikta pieciem darbiem. Uzvarētāju pārstāvis Ģirts Burvis pastāstīja, ka viņi ar dēlu Gaiti paši ir liepājnieki un dziesma “Pilsētā, kurā piedzimst vējš” viņiem pašiem tāpēc ir tuva. Tas, ka cilvēki par šo dziesmu strīdas, vai tā ir himna vai ne, nozīmējot, ka dziesma ir dzīva. Liepājā sen jau pietrūcis vides mākslas objektu.

“Mēs domājām par to, kā šie tēli iedzīvosies vidē, kā cilvēki tos uztvers, centāmies panākt maksimālo rezultātu,” teica Ģ. Burvis. Domes Attīstības pārvaldes projektu nodaļas vadītāja Laura Lipska sacīja, ka, izvērtējot darbus, domāts arī par to, kuri vairāk piesaistītu ne tikai liepājnieku interesi, bet kas varētu saistīt arī tūristus.

Iesūtītos darbus vērtēja žūrija: domes izpilddirektors Edgars Rāts, I. Ansone, pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule, tēlnieks Pauls Jaunzems, komponists Imants Kalniņš, ainavu arhitekte Margarita Kaņevska, mākslinieks Aldis Kļaviņš, L. Lipska, Vecliepājas arhitekte Gunta Šnipke.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

 

Uzvarētāju skulptūras mets – ilustrācija dziesmas vārdiem “Telefonisti stabos sēž…”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz