Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vairāki mūspuses uzņēmēji pretendē uz Tūrisma asociācijas gada balvu “Lielais Jēkabs”

Vairāki mūspuses uzņēmēji pretendē uz Tūrisma asociācijas gada balvu “Lielais Jēkabs”
Foto: Publicitātes
26.08.2019 07:09

"Kurzemes Vārds"

Nu jau piecpadsmito reizi nosaukti Kurzemes Tūrisma asociācijas kvalitātes balvas “Lielais Jēkabs” nominanti. Šogad balva tiks pasniegta sešās kategorijās. Jubilejas gadā pieteikti tie tūrisma uzņēmēji, kas nozarē darbojas vismaz desmit gadus – tā iespējams novērtēt ne tikai šī brīža panākumus, bet arī izaugsmi, kas vērojama gadu gaitā. Īpašs “Lielā Jēkaba” jubilejas gads ir Liepājai, jo balvu pasniegšanas ceremonija notiks tieši vēju pilsētā.

Liepāja, Ventspils, Saldus, Talsi, Tukums un Kuldīga – šādi rajoni Kurzemē pastāvēja 2004. gadā, kad norisinājās pirmā “Lielā Jēkaba” balvas pasniegšana, un joprojām šo pilsētu tūrisma informācijas centri izvirza pretendentus katrai kategorijai, kā arī izlozē vienu no tām, kuras nominantus izvērtēs.

“Mēs šogad vērtējam amatniekus – esam bijuši jau vairākās vietās, kurās strādā amatnieki un rāda savus priekšnesumus. Liels prieks, ka mums gadījusies tieši šī grupa, redzam daudz interesantu lietu, par kurām pat īsti neesam zinājuši,” pastāsta Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja (LRTIB) vadītāja Inta Šoriņa.

Noteikt potenciālo uzvarētāju nemaz neesot viegli, jo, lai arī vienā kategorijā, tie ir ārkārtīgi dažādi, katrs ar savu stāstu un “odziņu”. “Katram amatniekam ir citāda vieta – kāds strādā pilsētas centrā, kāds novadā, kāds vispār klusumā, dziļi mežā. Atšķirīgi ir tas, vai kopā strādā amatnieku grupa, vai darbojas cilvēks viens pats. Vērtēt ir grūti, taču tā tas ir katru gadu, ikvienā nominācijā. Esam sapratuši galvenos kritērijus – process, kā amatnieks rāda savas prasmes, kāda ir mērķauditorija, kāda bijusi izaugsme šajos desmit un vairāk gados. Svarīgi ir arī viesmīlības faktori – vai durvis ir vaļā, vai viegli vietu atrast, vai prot valodu, ja vieta tiek piedāvāta arī ārvalstniekiem,” I. Šoriņa skaidro.

Sešās kategorijās šogad tiek vērtētas Kurzemes naktsmītnes, ēdināšanas uzņēmumi, aktīvās atpūtas pakalpojumu sniedzēji, privātkolekcijas, amata un garšas meistari. “Rudens mēnešos uzzināsim, kā gājis pārējām pilsētām, tad jau arī noteiksim balvas ieguvējus, kurus 29. novembrī īpašā ceremonijā nosauksim Liepājā,” norāda LRTIB vadītāja.

Arī pirmā balvas “Lielais Jēkabs” pasniegšanas ceremonija notika Liepājā – 2004. gadā Kurzemes tūrisma uzņēmēji bija sapulcējušies Liepājas Latviešu biedrības namā, lai suminātu kvalitatīvāko tūrisma pakalpojumu sniedzējus.

Uzziņai

Mūspuses “Lielā Jēkaba” nominanti

Naktsmītnes

– Viesu nams “Seven Sisters” Liepājā
– Atpūtas komplekss “Pūķarags” Rucavas novadā

Ēdināšanas uzņēmums

– Restorāns “Upe” Liepājā
– Vasaras kafejnīca “Siena šķūnis” Nīcas novadā

Aktīvās atpūtas pakalpojumu sniedzējs

– “Jura staļļi” Grobiņas novadā
– Laivu noma “Sofijas laivas” Nīcas novadā

Privātkolekcija

– Privātā senlietu krātuve “Ģildēni” Priekules novadā

Amata meistars

– Liepājas amatnieku nams
– Adītāja un audēja Regīna Kalniņa Nīcas novadā

Garšas meistars

– Maizes cepēja Agita Pētersone Pāvilostas novadā
– Zivju kūpināšanas meistars Dzintars Zamarītis Pāvilostas novadā

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz