Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vārsmas skan Dievnamos

Vārsmas skan Dievnamos
26.09.2012 07:04

Atslēgvārdi

Septembrī dzeja turpina skanēt, un tieši Liepāja ir 1. Kurzemes novada kristīgo Dzejas dienu notikumu centrā.

“Mūsu autori – dzejnieki, mūziķi – bija aicināti piedalīties Evaņģēliski luteriskās baznīcas rīkotajās kristīgās dzejas dienās Kuldīgā. Sapratām, ka ne visi var aizbraukt uz Kuldīgu, tā radās iecere sarīkot pasākumus Liepājā,” pastāstīja kristīgās dzejas sarīkojumu “Baltā stunda” koordinatore, dzejniece Inga Audere. Un kristīgā dzeja šonedēļ skanējusi un turpina skanēt vairākos dievnamos, pulcinot gan pašmāju dzejniekus un mūziķus, gan viesus.

Dzejnieks Raivo Bitenieks kalpo Liepājas Brāļu draudzē, un viņa autorvakars “Viss ir dzeja, lapām krītot” notika pēc dievkalpojuma Brāļu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Autora dzeju lasīja Ērika Birzkopa, Aivars Kalnarājs, Raimonds Knesis, arī pats dzejnieks. Muzicēja maestro Valdis Aivars. Tā bija dziļdomīga un nopietna dzeja, kas lika klausītājiem domāt, bet sarīkojuma otrajā daļā aktieris Aivars Kalnarājs tomēr izvēlējās tādas rindas, kas liek saskatīt dzīves gaišo pusi un mazliet pasmaidīt.

Uz sarunu par tēmu “Bet kas ir cilvēks?” dzejā un liecībās aicina trīs literātes Liene Dzintare, Karīna Krieviņa un Selēna. Tikšanās notiks Liepājas Krusta evaņģēliski luteriskajā baznīcā, K. Valdemāra ielā 7, 28. septembrī pulksten 17. Visas trīs dzejnieces kalpo Diakonijas centrā, viņas ar saviem lasījumiem piedalījušās “Baltās stundas” sarīkojumos. Šoreiz autores iecerējušas parunāt to, kas rūp mūsdienu cilvēkam, kas viņam svarīgs un kā viņš jūtas savā dzīvē un pasaulē.

Egona Zīverta foto

Dievnamā skan Raivo Bitenieka nopietnā dzeja.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 26. septembra numurā.


 #kvards-20120926-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz