Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vērsies dievnamu vārti

Vērsies dievnamu vārti
Foto: Egons Zīverts
05.06.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Šogad Baznīcu nakts notiks 7. jūnijā. Durvis dievnami vērs pulksten 17.30, un visi interesenti ar baznīcu zvanu skaņām būs aicināti apmeklēt šo notikumu.

Liepājā dalību šajā pasākumā pieteikuši četri dievnami. Katra draudze kopā ar garīdzniekiem sagatavojusi īpašu programmu, kā labāk un dvēseliskāk iepazīstināt ar savu baznīcu. Būs kopīgas lūgšanas, muzikāli priekšnesumi, ekskursijas un radošas aktivitātes.

Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē Svēto Misi pavadīs muzikāls priekšnesumus, kurā muzicēs “Liepājas eņģeļi” – Iveta Jansone un Dace Milzere. Katedrālē īpašais viesis būs smilšu animācijas māksliniece Guna Miķelsone, kuras vadībā notiks filmas skatīšanās un radoša darbnīca bērniem – krāsaino smilšu aplikāciju gatavošana. Garīdznieki iepazīstinās ar pašu vareno katedrāli un stāstīs par savu darbību. Koncertēs Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska un ģitārists Māris Kupčs.

Sv. Dominika Romas katoļu baznīcas programmā ir lūgšanas, par sirsnīgu noskaņu rūpēsies kā Katoļu pamatskolas zvanu ansamblis “Re-re-mi-la”, tā mūziķu draugu grupa no Liepājas un Grobiņas Kristīnes Locikas vadībā. Septītās dienas adventistu draudzes mācītājs Andris Pešelis pastāsta, ka baznīcā būs gādāts par garīgu atmosfēru un svētīgu kopā būšanu, muzicēs ansamblis “Debesu vārti”, būs skatāmas videofilmas un pie tējas tases varēs pakavēties sarunās. Kamēr ap ēku sastatnes, ienācēji varēs ielūkoties Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles varenajās velvēs, tikties ar draudzes locekļiem un aprunāties ar viņiem. Uz ekrāna tiks demonstrētas filmas par to, ka norit vērienīgā restaurācija. Pulksten 21 lūgšanu vadīs bīskaps Hanss Martins Jensons un dekāns Pēteris Kalks.

Piektdienas vakarā Baznīcu nakts pasākumā durvis būs vaļā arī Nīcas evaņģēliski luteriskajai baznīcai, Rucavas baptistu baznīcai un Rucavas ev. luteriskajai baznīcai. Rucavas ev. luteriskās baznīcas programmā būs iespēja uzkāpt baznīcas tornī, iepazīties ar baznīcas vēsturi, svētbrīdis mācītāju Ainara Jaunskalžes un Jāņa Bērze-Bērziņa vadībā, ēģelnieces Līgas Dejus uzstāšanās, Karīnas Tatarinovas koncerts un citas aktivitātes. Baznīcu nakts noslēgsies ar aizlūgumu un Dieva slavēšanu.

Uzziņai

# Kultūras notikums “Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014. gada.

# Ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms vairāk nekā 10 gadiem notika pirmais šāds kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumenisks notikums.

# Baznīcu nakts aicina iepazīt baznīcu kultūras un mākslas mantojumu, dzirdēt garīgo mūziku koncertos, izbaudīt meditatīvu klusumu sveču gaismā un lūgšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz