Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vilinās ar jaunām sejām un pārbaudītām vērtībām

Vilinās ar jaunām sejām un pārbaudītām vērtībām
27.08.2010 07:03

Atslēgvārdi

“Mēs veidojam repertuāru, kas ir tendēts uz skatītājiem. Ceram, ka viņi atnāks,” – tā, informējot par 104. teātra sezonu, kurai dota devīze “Jaunā enerģija”, sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga pastāstīja, ka kopā šajā sezonā paredzēti 12 jauniestudējumi, kurus veidos astoņi dažādi režisori. “Būs gan klasiskās literatūras darbi, gan jaunākā literatūra. Būs divas studentu diplomdarbu izrādes, divas mazās zāles izrādes. Tā kā mums pašiem vēl nav savas mazās spēles telpas, tad izrādes paredzētas viesnīcas “Promenade Hotel” zālē. Esam domājuši, lai repertuārs būtu sabalansēts un darbs būtu gan jaunajiem, gan jau pieredzējušajiem aktieriem,” sacīja Z. Borga.

Jauno teātra sezonu Liepājas teātris sāks 10. septembrī ar režisora Rolanda Augustina (Atkočūna) iestudēto Rūdolfa Blaumaņa “Ugunī”, bet jau oktobrī pirmizrāde būs jaunai bērnu izrādei – Nikolaja Nosova “Nezinīti” iestudēs režisore Lelde Kaupuža-Eglinska.

Oktobrī pirmizrāde gaidāma arī abām Liepājas teātra jauno aktieru kursa diplomdarbu izrādēm, jo režisori Velta un Vītauts Anuži iestudēs Joza Gruša darbu “Mīla, džezs un velns” un Tenesija Viljamsa darbu “Stikla zvērnīca”. “”Mīla, džezs un velns” jau Liepājas teātrī ir iestudēta – 1966. gadā ar lieliem panākumiem to veidoja režisors Andrejs Migla, kurš ir apsolījis oktobrī arī viesoties Liepājas teātrī,” apgalvoja Z. Borga.

Jau tagad Liepājas teātra aktieri un pieaicinātie dalībnieki no Rīgas sākuši gatavot, iespējams, Liepājas teātra šīs sezonas vērienīgāko darbu – Leonarda Bernsteina mūziklu “Vestsaidas stāsts”, kuru iestudē režisors Valdis Lūriņš. “Vestsaidas stāsta” sižets lielai daļai klausītāju jau ir zināms, jo vēl pirms pāris gadiem ar pašmāju mūziķu piedalīšanos mūzikls tika iestudēts un izrādīts Rīgā, Ķīpsalas hallē. Liepājas teātrī “Vestsaidas stāsts” tiks izrādīts latviešu valodā, bet dziesmas tiks izpildītas angļu valodā.

Plašāk par Liepājas teātra jauno sezonu lasiet Initas Gūtmanes publikācijā šodienas “Kurzemes Vārdā”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz