Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vilks vecmāmiņu apēd nejauši

Vilks vecmāmiņu apēd nejauši
Foto: Egons Zīverts
29.09.2017 07:15

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Kurš gan bērnībā nav lasījis vai klausījies pasaku par Sarkangalvīti un vilku? Liepājas Leļļu teātrī režisors Juris Ločmelis šo pasaku iestudējis gaišā un labestīgā versijā, kurā vilks ir jauks un vecmāmiņu apēd pavisam nejauši, taču viss beidzas laimīgi. Lupatu lelles Sarkangalvītes un plīša vilka piedzīvojumiem skaistajā, kā ar bērna roku zīmētajā mežā līdzi dzīvot aicināti mazie skatītāji no trīs gadu vecuma.

Izrādes “Sarkangalvīte” pamatā ir pazīstamā brāļu Grimmu pasaka, taču režisora Jura Ločmeļa dramatizējumā tā ieguvusi maigākas līnijas. “Principā tas ir stāsts, kādu atceramies no bērnības, tikai varbūt ne tik asiņains, jo izrādes mērķis ir labestība. Līdz ar to te nav brutālās visu galveno personu aprīšanas un pēc tam vēdera griešanas. Viss notiek nejauši. Nejauši apēdās vecmāmiņa,” ieintriģē režisors, kurš darbā Leļļu teātrī atgriezies pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma un secina – leļļu teātrī daudz ko var izdarīt vienkāršāk nekā dramatiskajā teātrī.

J. Ločmelis stāsta, ka Sarkangalvīte izrādē ir gudra, attapīga, sprigana meitene, arī aizmāršīga, “kā jau bērni”. Viskrasākās atšķirības no Grimmu pasakas tēliem Leļļu teātra izrādes versijā ieguvis vilks. “Viņš nav briesmīgais vilks, viņš tikai ir saskumis, jo tieši tajā dienā, kad notiek stāsts, ir vilka desmitā dzimšanas diena, bet neviens viņu neapsveic,” stāsta režisors. “Un viņš dodas pie vecmāmiņas tikai tāpēc, ka cer – tur būs svētki viņam.” Izrādē piedalās ne tikai Sarkangalvīte, vilks un vecmāmiņa, bet arī jauni tēli – varde un žurka.

“Sarkangalvītes” pirmizrāde jau rīt pulksten 12 Leļļu teātrī.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 29.septembra numurā. 

#kvards-20170929-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz