Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vingrina balsis un mācās soļus festivāliem

Vingrina balsis un mācās soļus festivāliem
14.10.2010 07:01

Atslēgvārdi

Dažādiem koncertiem rudenī gatavojas ne tikai profesionāli mūziķi, pieaugušie, bet arī jaunā paaudze. Jau 15. sezonu ir uzsākusi un aktīvi festivāliem un koncertiem pošas Igetas Gaiķes popgrupas “Tev un man” dalībnieki.

Sestdien Kongresu namā Rīgā notiks mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” koncerts bērniem. “”Bildēs” mēs jau piedalāmies gadus piecus, bērniem tie vienmēr ir svētki,” apgalvo studijas vadītāja Igeta Gaiķe. “Mēs dziedāsim indiāņu dziesmu, kas izskanēja Soutleiksitijas olimpisko spēļu atklāšanā. Māksliniece Inta Vītoliņa šuj bērniem interesantus kostīmus, savukārt Zita Valka palīdz ar kustībām, bet rituāla sajūtu uz skatuves ar mums kopā radīs Nila Īles perkusionistu studijas dalībnieki “Varenie klikšķi”.”

“Tev un man” dzimšanas dienas koncertā, kas šoreiz norisināsies viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē 13. novembrī, dziedātāji uzstāsies ar dažādu tautu mūziku, piemēram, indiešu un indiāņu dziesmām un, protams, latviešu tautasdziesmām. Savukārt nākamajā dienā, 14. novembrī, studija “Tev un man” rīko festivālu ar nosaukumu “Pasaule vaļā!”. Tas iesāksies ar konkursu viesnīcā “Fontaine Royale”, kurā aicināts piedalīties ikviens muzikāli apdāvināts bērns un jaunietis.

Pēc konkursa notiks meistardarbnīcas “Pasaule kustībā”, kurā ar dažādu tautu dejām, kustībām iepazīstinās un tās mācīs Zita Valka.

Pēc šī festivāla “Tev un man” dalībniekiem nebūs daudz laika atpūsties, jo jau pavisam drīz gaidāmi citi nozīmīgi koncerti – dalība Mārtiņdienas sarīkojumā folkloras centrā “Namīns” un 18. novembra sarīkojumā Rožu laukumā. 10.decembrī studija sniegs koncertu Rīgas publikai VEF Kultūras pilī.

Inita Gūtmane
“Kurzemes Vārds”

Ieva Ģertrūde Vītoliņa  un Elizabete Preisa pielaiko mākslinieces Intas Vītoliņas gatavotos tērpus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz